Facilitarea investitiilor israeliene prin infiintarea biroului Israeli Business Contact Point

0

Conferinta-Tel-AvivPrimul eveniment „Invest in Iasi” a avut loc la Tel Aviv in luna iunie cu scopul de a promova in afara tarii oportunitatile existente in mediul de afaceri local.

Conferinta a fost un real succes; prin urmare, la Iasi va fi infiintat centrul Israeli Business Contact Point.

Pe data de 10 iunie a avut loc, la Tel Aviv, forumul „Invest in Iasi”, cel mai mare proiect de promovare a judetului ca destinatie de investitii, in cadrul caruia au fost prezentate oportunitatile de investitii din regiunea de nord-est a Romaniei, cu scopul de a atrage investitori israelieni.

In cadrul evenimentului au fost prezentate oportunitatile si atuurile pe care le ofera judetul Iasi ca mediu de afaceri, acestea provenind in special din sectoare de activitate precum cel al tehnologiei si comunicatiilor, cercetarii si dezvoltarii si agriculturii.

Evenimentul a fost un real succes intrucat oamenii de afaceri din Israel s-au dovedit a fi interesati de oportunitatile de investitie prezentate, cu atat mai mult cu cat acestia au constientizat posibilitatile marete pe care le genereaza accesarea de fonduri europene. Succesul manifestarii este confirmat de asemenea de numarul mare de personalitati israeliene prezente, provenind atat din mediul privat, cat si din mediul universitar, din administratia publica si din partea Guvernului israelian, fiind astfel dezvoltate relatiile dintre tari.

Pentru a asista investitorii israelieni care doresc sa investeasca in regiunea de nord-est a Romaniei, s-a infiintat, in Iasi, biroul Israeli Business Contact Point care va fi coprezidat de catre Marius Alexa, CEO Arhipelago si Moshe Groper, om de afaceri israelian.

,,Iasul prezinta oportunitati de afaceri extraordinare a caror potential a fost descoperit de catre oamenii de afaceri israelieni cu ajutorul proiectului „Invest in Iasi”. In acest sens, centrul Israeli Business Contact Point va reprezenta o punte de legatura intre acestia si mediul de afaceri din zona de nord est a Romaniei”, a declarat Marius Alexa, CEO Arhipelago.

Dupa succesul inregistrat la Tel Aviv, proiectul „Invest in Iasi” isi va continua cursul prin promovarea oportunitatilor existente pe plan local in orasele Viena, Praga, Bratislava, Londra, Milano si Roma.

Despre APEC si Management Consulting Cluster Iasi.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) este o organizatie care are scopul de a promova conceptele specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

Management Consulting Cluster Iasi este o retea care concentreaza companii specializate in consultanta, consultanti independenti, furnizori si institutii cheie in domeniile consultanta de management, marketing, finantari si management de proiect din regiunea de nord est.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.