5 sfaturi pentru a atrage finantare pentru afacerea dumneavoastra

1

Daca aveti o idee de afacere care credeti ca se poate implementa cu succes pe piata, trebuie sa realizati un plan pentru a atrage finantare. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare pentru obtine bani pentru ideea dumneavoastra de afacere:

1. Scrieti un plan de afaceri consistent si convingator

Planul de afaceri trebuie sa prezinte in detaliu ideea dumneavoastra si sa explice aspecte importante pentru un finantator cum ar fi: procesul tehnologic, concurenta, furnizorii sau promovarea afacerii. Pentru a elabora un plan de afaceri convingator, este bine sa va decideti cu privire la coordonatele afacerii, sa consultati modele si sa apelati la specialisti in domeniu.

Mai multe sfaturi si informatii cu privire la scrierea unui plan de afacere gasiti in sectiunea: Cum sa scrii un plan de afacere.

2. Calculati necesarul de finantare

Este importat ca in momentul in care va intalniti cu un finantator sa stiti de cati bani aveti nevoie. De aceea, este important sa aproximati cat mai realist care este costul investitiei, cat puteti asigura din surse proprii si cat sa cereti de la un investitor. Calculele trebuie sa fie bazate pe surse realiste si sa demonstreze oportunitatea investitiei pe care o propuneti.

3. Cautati suportul specialistilor

Inainte de a va lansa in afaceri este bine sa aveti specialisti in jur care a poata suplini lipsa expertizei dumneavoastra in diferite domenii: juridic, contabilitate, marketing, productie etc. Cereti recomandari din partea antreprenorilor care lucreaza deja cu astfel de specialisti si obtineti sprijinul lor. Este importat sa constientizati faptul ca nu puteti fi expert in toate dimensiunile afacerii dumneavoastra. Mai mult, o echipa de specialisti reprezinta un punct tare al afacerii care ii va impresiona pe investitori.

[buton_apeleaza_consultant]

4. Construiti relatii – networking

In cazul celor mai multe afaceri, importanta relatiilor este covarsitoare. De exemplu, un contact in administratia publica va poate indruma cu privire la demersurile legislative pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a obtine avize si autorizari si astfel sa economisti timp si bani. Alte persoane va pot ajuta sa atrageti clienti importanti si sa va asigurati veniturile pe viitor. Astfel, daca va ganditi sa transformati o idee in afacere, cautati sa construiti relatii cu persoane care va pot fi de ajutor.

5. Alegeti finantatorii cei mai potriviti

Desi orice sursa de bani pentru afacerea dumneavoastra este binevenita, va recomandam sa selectati finantatorii cei mai potriviti pentru dumneavoastra. Multi antreprenori cred ca cea mai buna sursa de finantare este reprezentata de familie si prieteni insa pot fi dezamagiti de refuzul acestora, mai ales in cazul unei afaceri riscante. Alti antreprenori se gandesc sa atraga surse de finantare neramburabile insa constata ca nu exista programe care finanteaza ideea lor de afacere. De aceea, este important sa identificati care sunt cei mai potriviti finantatori pentru business-ul dumneavoastra.

Pentru a va face o idee cat mai clara in ceea ce priveste oportunitatile de Finantare, vizitati www.Finantare.ro.

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.