Oportunitati pentru tinerii afaceristi

0

18 septembrie 2007

In cursul zilei de astazi se va desfasura la Iasi o conferinta de presa organizata de Patronatul Judetean al intreprinderilor Mici si Mijlocii in colaborare cu Consiliul Local Municipal Iasi pentru a incuraja tinerii antreprenori sa initieze activitati generatoare de profit prin care sa stimuleze schimburile comerciale intre Romania si Republica Moldova.

Proiectul este adresat tinerilor care doresc sa isi deschida o afacere cu efect transfrontalier, fiind finantat cu ajutorul fondurilor Phare.

Acest proiect pilot este adresat mai ales oraselor Iasi si Ungheni, urmand a fi extins si in Vaslui si Botosani.

Proiectul va fi implementat timp de 15 luni, in care vor fi organizate seminarii prin care sa se prezinte si sa se dezbata elemente necesare demararii unei afaceri, precum serviciile de management, contabilitatea primara, sursele de finantare disponibile, planul de afaceri sau legislatia pentru IMM-uri in relatia Romania- Moldova.

Evenimentul are ca principal obiectiv dezvoltarea unei retele de consultanta si training specializat pentru tineri pe directia Romania – Republica Moldova, pentru o mai buna cooperare transfrontaliera.

Sursa: Ziua de iasi, 18 septembrie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.