Finantare nerambursabila pentru proiecte de minim 10 milioane de euro disponibila prin programul „H.G. 807/2014″

0

Dorim sa va anuntam ca urmeaza sa se lanseze Schema de stat in baza H.G.nr. 807/2014avand ca obiectiv  dezvoltarea regionala, prin realizarea de investitii initiale in active fixe de inalta tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugata mare,indiferent de dimensiunea beneficiarilor.

accesare fonduri nerambursabile

Valoarea totala a unui proiect de investitii: MINIM 10 milioane de euro.

Suma alocata sesiunii de finantare: Bugetul anual maxim al schemei este de 450 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 100 milioane euro, astfel cum va fi stabilit prin legile bugetare anuale.

Tipuri de beneficiari: Intreprinderi nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM-uri cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica, infiintate conform Legii societatilor nr. 31/1990.

Cheltuieli eligibile: costurile fara T.V.A., aferente realizarii, respectiv achizitionarii, dupa caz, de active corporale si necorporale precum si cheltuielile legate de inchirierea/realizarea constructiilor, aferente realizarii investitiei initiale.

Modalitatea de evaluare: Primul venit – primul servit;

Intensitatea finantarii:

  • Regiunea Bucuresti: intre 2014-2017 – 15% si intre 2018-2020 – 10%
  • Regiunea Ilfov/Regiunea Vest: 35%
  • Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest si Centru:50%.

ATENTIE! Ajutorul de stat solicitat nu poate depasi valoarea totala a contributiilor (angajat/angajator/impozitul pe profit/impozite locale: teren, constructii) la dezvoltarea regionala pe perioada de implementare si 5 ani post-implementare, aferenta investitiei pentru care se solicita finantarea.

De exemplu: Pentru o intreprindere care realizeaza o investitie de 44 milioane lei  (10 milioane euro), iar valoarea costurilor eligibile este de 35,2 milioane lei (8 milioane euro), in Iasi, regiunea Nord-Est (intensitate maxima de 50%), ajutorul de stat se determina dupa cum urmeaza: Valoarea totala a costurilor eligibile x Intensitatea maxima = 35,2 milioane lei x 50% = 17,6 milioane lei.

SC ACCES PROJECT INVESTMENTS va ajuta sa stabiliti daca indepliniti sau nu conditiile generale de finantare, care sunt costurile finantarii, procedura si durata de obtinere, actele necesare solicitate de finantatorul programului, precum si asistenta la implementarea cu succes a proiectului.

Pentru a afla detalii suplimentare accesati: http://accesarefonduri.ro/ministerul-finantelor-publice-a-publicat-spre-consultare-ghidul-solicitantului-privind-schema-de-ajutor-de-stat-hg-nr-8072014/

Adresa: Sos. Voinesti, nr. 17, Iasi, Jud. Iasi

Tel: +4 0371.170.780

Fax: +4 0372 892 823

E-mail: [email protected]

Web: http://accesarefonduri.ro/   /   http://acces-investments.eu

Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.