Romania ofera oportunitati gigantice pentru investitorii straini

0

21  noiembrie 2006

Economia romaneasca inregistreaza ritmuri ridicate de crestere iar acest trend se va mentine cel putin pentru urmatorii sase-sapte ani, a declarat consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Walter Friedl.

"Oportunitatile de nisa sunt gigantice", iar firmele austriece au sanse de reusita in toate domeniile. Astfel, Romania trebuie sa construiasca aproximativ 1.200 de kilometri de autostrazi, din care in prezent sunt gata doar 214 kilometri. Dupa data de 1 ianuarie 2007, cand Romania va deveni tara membra a Uniunii Europene, Romania va trebui sa cheltuiasca zilnic, timp de sapte ani, 12 milioane euro, adica suma de 31 miliarde euro acordata de UE guvernului de la Bucuresti pentru exercitiul 2007-2013.

In opinia lui Walter Friedl, investitori austrieci ar trebui sa se orienteze in special in proiectele din domeniul infrastructurii, constructiilor de locuinte, mediului inconjurator, turismului si agriculturii. Doar birocratia si preturile la terenuri sunt cele mai mari probleme pentru investitorii intersati de Romania.

Austria este in prezent cel mai important investitor strain in Romania, din cele 4.000 de investitii demarate in Romania de firmele austriece aproximativ 500 pana la 800 fiind investitii demarate de firme cu renume, restul provenind de la investitorii individuali.

Cumpararea de bunuri imobiliare in viitoarele noi state membre ale Uniunii Europene este o idee de investitie care sa aduca castiguri mari.
Bulgaria si Romania vor intra in Uniune peste o luna si jumatate. La fel ca in Polonia, preturile terenurilor si cel al caselor vor creste rapid. Pretul mediu al unei locuinte in Varsovia de la integrarea Poloniei in UE a crescut cu aproximativ 50 la suta. Apartamentele de lux costau acum 2 ani si jumatate 10.000 de zloti (2500 euro) pe metru patrat.

Sursa: Bloombiz, 21 noiembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.