Premiera. Purtatorii de cuvant – magistrati din toata tara au luat lectii de comunicare de la Adriana Saftoiu si Corina Dragotescu

0
adriana_saftoiuPentru prima data in Romania, peste 30 de specialisti in comunicare si responsabili de relatiile cu mass-media din cadrul curtilor de apel si tribunalelor, respectiv parchetelor de pe langa tribunale si curti de apel au participat la cursul „Purtator de cuvant – relatii cu mass-media„. Cursul, realizat printr-un parteneriat intre Institutul National al Magistraturii si Euro Best Team, a fost sustinut de Corina Dragotescu si a avut-o, ca invitat de onoare, pe Adriana Saftoiu.

Timp de doua zile, la sediul Euro Best Team din Bucuresti, magistratii au fost invatati cum sa comunice cu presa, cum sa-si organizeze activitatea de comunicare si cum sa raspunda cat mai bine nevoilor institutiilor din calitatea de purtator de cuvant. Participantii au invatat cu aceasta ocazie, care sunt functiile si competentele purtatorului de cuvant, ce calitati trebuie sa detina pentru a fi apreciati de reprezentantii mass-media, cum sa intretina imaginea publica a organizatiei din care fac parte, cum sa comunice in situatii de criza si care este formula de succes a unui bun comunicator. De asemenea, lectorii cursului i-au invatat pe magistrati care sunt pricipiile de baza ale comunicarii publice, care sunt tehnicile vorbirii in public si calitatile informatiei destinate presei.

Concret, pe parcursul celor doua zile de instruire, cursantii-magistrati au simulat conferinte si breefinguri de presa, au fost, pe rand comunicatori si ziaristi, au inregistrat filmulete pe care le-au analizat ulterior in cadrul sesiunii de discutii.

Despre

Corina Dragotescu
Corina Dragotescu este ziarist cu o cariera de 21 de ani si a detinut numeroase functii de conducere si coordonare in principalele institutii de presa din Romania. Este trainer in domeniul comunicarii si a sustinut sesiuni de comunicare pentru diverse categorii sociale si profesionale: adolescenti, femei cu probleme de adaptare sociala, ziaristi, oameni de afaceri din domeniul medical, bolnavi cronici, mici intreprinzatori.Temele de comunicare abordate au fost: comunicarea in situatii de criza, elementele de baza in comunicare, atitudini verbale si nonverbale, etape in depasirea conflictelor, comunicare organizationala, comunicare interna. in ultimii patru ani, Corina Dragotescu s-a implicat in campanii de informare si consiliere a persoanelor marginalizate, bolnave de cancer.

Adriana Saftoiu
Adriana Saftoiu este un politician roman, deputat PNL si ziarista. A detinut si functia de consilier prezidential, purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei si sef al Departamentului de Comunicare Publica. Adriana Saftoiu a lucrat ca ziarista la agentiile de presa ROMPRES si MEDIAFAX. Ea a fost director al Biroului de Presa al Partidului Democrat. De asemenea, Adriana Saftoiu este si autoarea cartii „Vocile puterii”, care prezinta date despre toti purtatorii de cuvant din institutiile importante ale statului, din anii ’90 si pana in prezent.

Euro Best Team
Cursul Euro Best Team este furnizor acreditat de Consiliul National de Fromare Profesionala a Adultilor si ofera 25 de programe acreditate, precum si numeroase cursuri pentru companii si institutii publice.

Euro Best Team reuneste o echipa de consultanti in management si comunicare in afaceri, recunoscuti pe piata pentru derularea a numeroase proiecte internationale, experti certificati de universitati de prestigiu la nivel international.

Pentru mai multe informatii, accesati www.eurobestteam.ro.

Persoana de contact:
Elena Farcas, telefon mobil: 0722.696.843

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.