O cariera in domeniul IT, un job pentru viitor

0
In Europa, domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) a continuat sa se dezvolte in ciuda crizei economice. Insa desi numarul specialistilor a crescut in ultimii ani, cel al absolventilor a scazut constant incepand cu anul 2005.

Altfel spus, Europa nu produce atata mana de lucru calificata cata ar fi nevoie pentru a ocupa numarul tot mai mare de locuri de munca generate de acest domeniu. Potrivit estimarilor Comisiei, pana in 2015 numarul posturilor neocupate va ajunge la 700 000. Saptamana europeana a competentelor digitale face parte din strategia Comisiei de a-i incuraja pe tineri sa urmeze cursurile necesare in domeniu si sa mentina competitivitatea economiei digitale a UE.

Pe parcursul acestei saptamani sunt organizate evenimente in toate tarile UE: cursuri de formare, zile de informare si conferinte menite sa evidentieze oportunitatile existente. In Romania, in cadrul campaniei e-Skills Week au fost organizate, in perioada 13-14 martie, Zilele portilor deschise in companii IT precum Microsoft, IBM, HP sau APTEDIC.

Chiar si dupa incheierea saptamanii competentelor digitale, tinerii vor avea, in continuare, ocazia de a-si pune in valoare talentul in cadrul concursului Project Passion (inscrieri pana la 30 iunie).

Mai multe detalii: Esimplu.ro
Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.