Management de proiect, aprilie 2013, Bucuresti

0

sigla_schultzImaginati-va ca astazi porniti intr-o calatorie. Va imbarcati pe un iaht si sunteti persoana care conduce ambarcatiunea. Cunoasteti destinatia finala si, in principiu, pe ce resurse va bazati, inclusiv cat timp aveti la dispozitie pana la momentul in care veti ancora in portul spre care va indreptati.

Cunoasteti traseul si sunteti constienti de faptul ca veti naviga cu vantul batand dintr-o parte sau, uneori, impotriva vantului. Acestea sunt momentele in care pentru a putea avansa, totusi, catre portul vizat va trebui sa luati decizia modificarii traseului initial stabilit.

Exact ca in viata de zi cu zi, scopul il atingem dupa ce revenim la planul initial si il adaptam conditiilor reale de drum. In mijlocul oceanului, cu alte cuvinte, nu vom naviga niciodata dupa conditiile meteo medii sau probabile identificate anterior, ci in functie de situatia efectiv intalnita.

Astfel, in toata aceasta calatorie pozitia carmei si a panzelor nu trebuie sa ramana una fixa, rigida. Nici comandantul nu poate ramane blocat in planul initial.

Monitorizati in permanenta resursele pe care le aveti la dispozitie, cat ati consumat, care sunt cele de care aveti nevoie in continuare pentru a ajunge la destinatia finala, urmariti ceasul si calendarul de la bord pentru a nu ajunge in portul de destinatie cu o intarziere prea mare. Va opriti pe parcurs pentru a evalua performanta atinsa in puncte de control intermediare, pentru a vedea in ce masura factorii-cheie pentru succesul calatoriei Dvs. sunt indepliniti si care sunt sansele finale de reusita.

Exact ca in aceasta calatorie va imbarcati de fiecare data cand incepeti un nou proiect in cadrul organizatiei Dvs.

Stiti portul de destinatie (scopul sau rezultatul final la care trebuie sa ajungeti), cunoasteti ambarcatiunea (resursele pe care va bazati), cunoasteti echipajul (echipa de proiect), stiti sa folositi toate instrumentele de navigatie de la bord (metode si instrumente specifice de management de proiect). Ati pornit la drum cu un traseu bine stabilit (pasii pe care trebuie sa ii urmati) si cunoasteti oceanul (mediul in care implementati proiectul).
Ce poate determina o deviere de la cursul stabilit initial?

In cadrul cursului de Management de proiect ne propunem sa abordam elemente specifice proiectelor si managementului de proiect si sa va oferim o serie de instrumente pe care sa le puteti prelua, adapta si aplica in propriile Dvs proiecte, indiferent de domeniul de activitate.

De asemenea, vom puncta elementele care pot functiona mai putin bine in cadrul unui proiect si modul in care putem preveni sau remedia situatii de acest gen pentru a asigura, in final, succesul proiectului. Cu alte cuvinte, generarea de valoare pentru companie (inteleasa nu exclusiv in termeni de profit financiar) si acceptarea proiectului de catre Client.

Obiectivele cursului

La finalul cursului participantii vor:

 • putea gestiona eficient procesele specifice unui proiect;
 • identifica corect nevoia de dezvoltare in organizatie si solutia optima (ideea de proiect) pentru nevoia respectiva;
 • putea structura un proiect in scop, obiective, activitati, subactivitati;
 • putea identifica resursele necesare implementarii proiectului;
 • putea aloca eficient resursele in functie de activitati;
 • putea gestiona echipa de proiect (resursele umane ale proiectului);
 • putea aloca si delega sarcini membrilor echipei de proiect in functie de postul ocupat si activitatile planificate;
 • avea capacitatea de a monitoriza si evalua, in functie de criterii multiple, proiectul in faza de implementare;
 • putea gestiona riscurile in cadrul proiectului;
 • putea asigura un management al calitatii la nivelul proiectului;
 • cunoaste si aplica instrumente (inclusiv softuri) si metode specifice managementului de proiect;
 • avea abilitati imbunatatite de comunicare cu stakeholderii proiectului.

Descrierea cursului

Cursul pe care Schultz Consulting vi-l propune, provoaca participantii sa ocupe pozitia de Manager de proiect inca din sala de curs, acestia parcurgand toate etapele specifice unui proiect de la identificarea problemei care trebuie rezolvata sau a nevoii de dezvoltare, pana la finalizarea proiectului si etapa specifica de incheiere.

Identificarea si comunicarea permanenta cu stakeholderii, discutarea scenariilor (pesimist, optimist, realist) pentru implementarea proiectului, identificarea resurselor necesare si a modului de a le atrage, motivarea echipei, gestionarea situatiilor neprevazute si managementul financiar al proiectului sunt elemente din viata de zi cu zi a unui proiect pe care le veti regasi in curs.

Astfel, participantii sunt pusi in situatia de a analiza, lua decizii pe baza informatiilor identificate si de a stabili drumul pe care proiectul il urmeaza. in mod concret, vor avea ocazia de a identifica provocarile pe care le presupune pozitia de Manager de proiect, de a lucra in echipa, de a gestiona pareri si experiente diverse in incercarea de a dirija toti membrii echipei catre acel scop comun, va raspunde in fata managementului superior, clientului sau a finantatorului, documentand si justificand alegerile facute.

O atentie deosebita va fi acordata instrumentelor de management de proiect care, odata intelese si integrate in activitatea curenta, faciliteaza implementarea unui proiect si cresc sansele ca acesta sa fie dus la sfarsit cu succes.

Metode de invatare

Schultz Consulting foloseste metoda de invatare experientiala, precum si invatarea bazata pe joc, o metodologie de lucru pe care am dezvoltat-o alaturi de partenerii nostri in cadrul proiectului GREAT (Game based Research in Education and Action Training). Simularea reprezinta o alta metoda folosita: participantii vor fi pusi in situatii apropiate de cele din realitate, putand identifica impactul deciziilor luate asupra dezvoltarii proiectului, echipei, costurilor etc.

UNDE? Bucuresti, sediul Schultz Consulting, str. Ronda, 8 bis

CAND? 5 zile, prima parte:18-20 aprilie si a doua parte: 25-26 aprilie 2013

CINE POATE PARTICIPA?

Cursul se adreseaza atat celor care gestioneaza proiecte, dar doresc sa isi actualizeze informatiile si sa faca schimb de experienta cu formatorul si ceilalti participanti, cat si celor care doresc sa incerce aceasta provocare in viitor.

Cursul este util si pentru cei care fac parte dintr-o echipa de proiect (indiferent de pozitia ocupata si de domeniul de activitate), prin participare acestia intelegand mai bine procesele si instrumentele specifice managementului de proiect.

De asemenea, la curs poate participa orice alta persoana care doreste sa isi dezvolte sau sa isi imbunatateasca abilitatile de planificare, organizare, implementare, monitorizare a unei activitati, in general.

PREZENTARE FORMATOR: Oana Nastase

Oana are peste 13 ani de experienta in companii, institutii bugetare, organizatii neguvernamentale, proiecte finantate din Programe ale Uniunii Europene (inclusiv din Fonduri Structurale), Programe ale Bancii Mondiale, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, GTZ, USAID.

Trainer certificat in urma parcurgerii si absolvirii unui program TOT (Training of Trainers), are o experienta de peste 7 ani in training, perioada in care a dezvoltat si livrat programe de training in domenii precum: manager de proiect, formator, customer care, lucrul in echipe, comunicare institutionala, cultura organizationala si comunicare interna, analiza tranzactionala etc.

Oana a lucrat in echipe nationale si internationale, ocupand pozitii diferite, inclusiv de coordonator, ceea ce ii permite sa aduca in training propria experienta in gestionarea diferitelor situatii cu care s-a confruntat. in prezent coordoneaza un proiect cu un buget de peste 3 milione de euro dezvoltat pentru peste 70 de companii.

BENEFICII

Investitia initiala: 1400 lei (exclusiv TVA, Schultz Consulting fiind Furnizor Autorizat de Formare Profesionala Continua, desfasoara activitati scutite de plata TVA)

Participantilor la alte cursuri Schultz Consulting le oferim un discount de 10%.

Taxa se poate achita in doua transe (50% inainte de inceperea cursului si 50% inainte de sustinerea examenului de absolvire)

Oferim discount pentru grupuri mai mari de 3 persoane

REDUCERILE NU SE CUMULEAZA

Castigurile generate de aceasta investitie:

 • interactiunea cu un formator cu experienta de manager de proiect si experienta in gestionarea unor proiecte si echipe diverse;
 • acces la softuri specifice de management de proiect pe care le vei putea folosi atat in timpul cursului, cat si in propriile proiecte (dupa finalizarea cursului);
 • exemple de proiecte reale, situatii concrete care au reprezentat puncte critice si provocari si solutiile identificate si implementate (inclusiv, prezentarea impactului deciziei asupra proiectului, echipei, stakeholderilor);
 • utilizarea tehnicii mind map in planificarea proiectului, tehnica menita sa imbunatateasca intelegerea componentelor proiectului si care faciliteaza „vizualizarea” proiectului inainte de implementare;
 • cunostinte si abilitati care te vor ajuta in orice tip de activitate, avand in vedere faptul ca prezentul si viitorul este vazit ca fiind al activitatilor derulate ca proiecte si, implicit al managementului de proiect;
 • un mediu relaxat in care se desfasoara cursul;
 • acces la reteaua wireless a Schultz Consulting pe tot parcursul trainingului;
 • acces la site-uri si alte surse de informare cu privire la finantari nerambursabile accesibile participantilor in functie de profilul organizatiei pe care o reprezinta;
 • exemple concrete de proiecte finantate din fonduri nerambursabile (exemple de buna practica);
 • materiale de curs de cea mai buna calitate;
 • posibilitatea dezvoltarii unor parteneriate ulterioare (un procent de peste 75% dintre participantii la acest curs au pastrat nu numai legatura ci au si identificat posibilitati de colaborare intre organizatiile, companiile pe care le reprezentau, concretizandu-le);
 • posibilitatea deducerii valorii cursului din impozitul pe profit/venit al companiei (in cazul in care factura este emisa pentru o companie).
 • in urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul CNFPA). Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect – cod COR 242101.
 • alaturi de certificatul ANC, fiecare participant va primi si un certificat Europass in limba engleza. Acesta furnizeaza informatii despre: competentele dobandite de titularul certificatului de formare profesionala; categoriile de ocupatii accesibile titularului de certificat; institutiile emitente si de acreditare; nivelul certificatului; modalitatile de obtinere; conditiile de admitere si caile de acces la urmatorul nivel de educatie, centrele nationale de referinta si inlesneste recunoasterea certificatului de absolvire in spatial european.

Conditii de participare la curs:

 • studii superioare demonstrate cu diploma de licenta.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU INSCRIERE:
1. fisa de inscriere completata si semnata, pe care o puteti descarca de pe site-ul nostru www.schultz.ro;
2. copie dupa buletinul/ cartea de identitate si copie certificat de nastere;
3. copie dupa diploma de studii superioare;
4. copie dupa certificatul de casatorie (in cazul doamnelor care si-au schimbat numele dupa casatorie, iar numele de pe diploma de studii nu coincide cu cel actual).
5. copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare,

in contul: RO37RNCB 0546020492660003
Deschis la BCR BUCURESTI AGENTIA TIMPURI NOI
sau in numerar la sediul nostru.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare inscrierii, pana la data de 16 aprilie 2013 ora 16.00 la adresa de e-mail: [email protected].

Persoana de contact pentru detalii legate de inscriere si alte detalii administrative:
Alina Mihalache
Telefon: 0728 16 33 03, [email protected]

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.