Iulian Francu, un om de afaceri de succes in Italia

0

6 martie 2007

Pentru unii, emigratia poate deschide perspective avantajoase.

In prezent, Iulian Francu are o societate de constructii la Torino, care anul trecut  a inregistrat o cifra de afaceri de 8 milioane de euro. Omul de afaceri a fondat un consortiu, cu numele "Certo", o asociatie nonprofit cu care participa la licitatiile de lucrari publice din Italia. Consortiul este format din 51 de societati romanesti, care in medie au 2-3 angajati.

Afacerea lui Iulian Francu, Dieffe Coperture SRL are 40 de angajati majoritatea romani dintre care 35 de muncitori si cinci secretare. Salariile angajatilor sai variaza intre 1.700 si 2.400 de euro, la care se adauga si alte bonusuri.

Una dintre specializarile societatii lui Iulian Francu este dezafectarea acoperisurilor din azbest, operatiuni, care sunt evitate de companiile italiene deoarece azbestul este un material puternic cancerigen. Statisticile italiene arata ca in ultimii cinci ani mai mult de 600 de persoane au decedat din cauza unor tumori provocate de expunerea la azbest.

Iulian Francu a avut in vedere acest aspect astfel angajatii au urmat cursuri de formare si consulta periodic medicii. Viitoarea lucrare de amploare realizata de firma lui Francu consta in dezafactarea a 100.000 de metri patrati de acoperis la stabilimentele Iveco din Torino.

Pe langa dezafectarea acoperisurilor, compania lui Grancu mai este specializata pe restructurari de hale industriale, restructurari si constructii de apartamente. In 2006, au fost predate la chei  80 de apartamente langa Novara", a declarat Iulian Francu.

In acest an, omul de afaceri a primit distinctia Mercurio D’Oro, pentru rezultatele deosebite ale societatii sale.

De la Halucesti la Torino

Iulian Francu s-a nascut in comuna Halaucesti din judetul Iasi. Fratele sau l-a invatat croitoria din piele, fapt care l-a determinat sa deschida o firma la Iasi cu doi angajati.  In 1995 Iulian Francu se hotareste sa plece in Italia pentru a strange 5.000 de marci, pe care dorea sa-i investeasca intr-o tabacarie. Ieseanul a intrat in Italia cu o viza turistica de o luna si s-a angajat "la negru" ca necalificat pe un santier. In cinci luni a reusit sa stranga, a cumparat o masina si se pregatea sa plece. Insa, societatea pentru care lucra i-a facut actele, ceea ce i-a prelungit sederea. Ulterior, in 1998 deschide o societate cu un muncitor italian, care l-a initiat in dezafectarea acoperisurilor. Doi ani mai tarziu, Iulian Francu ii cumpara partea italianului contra sumei de 35 milioane de lire (aproximativ 18.000 de euro).

Omul de afaceri nu a uitat Iasul, locul in care s-a nascut si a debutat ca intreprinzator. Astfel, Iulian Francu a achizitionat un teren, unde va construi 40.000 de mp de birouri comerciale si aproximativ 200 de apartamente. Terenul este situat la 500 de metri de Iulius Mall.

Sursa: Adevarul, 6 martie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.