Intreprinzatorii romani fac afaceri si la Milano

0

13  noiembrie 2006

Intreprinzatorii romani detin aproape 6% dintre afacerile desfasurate de cetateni din afara UE in Milano, constituind a patra cea mai raspandita nationalitate in acest mediu.

Potrivit agentiei italiene AGI, numarul cetatenilor din afara UE care-si detineau propria afacere a fost de 18.192 in 2005, reprezentand 11,7% din afacerile active la acea vreme. Intre 2004 si 2005, numarul intreprinzatorilor milanezi provenind din afara UE a crescut cu 12,4%, iar in aproape 60% dintre aceste cazuri, activitatile s-au desfasurat in sectorul serviciilor.

Cele mai puternic reprezentate nationalitati au fost cea egipteana (19,2%), chineza (13,1%), marocana (8,3%) si romana (5,9%). De asemenea, potrivit AGI, opt din zece intreprinzatori sunt barbati.

Asociatia nou-infiintata, ASIIM, include un oficiu pentru informatii gratuite, ofera explicarea legilor si a procedurilor pentru inceperea unei afaceri si sugestii de finantare pentru intreprinzatorii straini.

Printre scopurile ASIIM se numara coordonarea mai eficienta a tuturor organizatiilor si asociatiilor care isi desfasoara activitatea in Milano, sustinerea dezvoltarii muncii autonome si a activitatilor entreprenoriale ale strainilor.

Aceasta initiativa, prezentata la Camera de Comert din Milano, este promovata de Regiunea Lombardia, Assolombarda, de Banca Populara din Milano, de Camera de Comert, Consiliul Municipal, autoritatea provinciala, Uniunea Artigiani, Uniunea pentru Comert si de Universitatea Bocconi.

Sursa: Wall Street, 13 noiembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.