In ce investesc tinerii intreprinzatori?

0

4 decembrie 2006

Fundatia CIEL a organizat un concurs prin care a ajutat tinerii intreprinzatori sa isi lanseze propria afacere. Ideile de business s-au orientat spre zone precum IT, domeniul medical sau sectorul financiar.

Au fost oferite trei premii dedicate business start-up-urilor. La aceasta sectiune au fost premiate cele mai bune trei planuri dintre cele 11 calificate in finala.
Premiul III a fost adjudecat de un plan de afaceri ce presupune infiintarea unei agentii de turism online, proiect propus de Lavinius Marcu.
Premiul al II-lea a mers la Oradea. Ideea de afaceri a Laviniei Mihut presupune infiintarea unei companii de brokeraj bancar.
Endre Dombay, din Brasov, a castigat premiul cel mare. El a prezentat in cadrul planului sau de afaceri modul in care isi doreste sa infiinteze o clinica veterinara.

Potrivit membrilor juriului, cele trei idei de business s-au detasat in primul rand prin calitatea constructiei planului de afaceri si prin pragmatismul ideii care se vrea implementata. In plus, cele trei planuri au fost alese si datorita calitatii manageriale a initiatorilor lor.
Premiile au constat intr-un capital nerambursabil de pornire a afacerii in valoare de 5.000, 3.000 si respectiv 2.000 de euro. De asemenea, castigatorilor li s-a oferit posibilitatea de a obtine un credit fara dobanda si fara comisioane de maximum 25.000, 20.000 si respectiv 15.000 de euro, precum si consultanta juridica pentru infiintarea firmei si pentru primul an de activitate in management, marketing, comunicare, finante, legislatie. Tinerii intreprinzatori au fost ajutati si la capitolul tehnica de calcul, acestia primind laptop, o licenta pentru programul de gestiune economico-financiara Ciel Finance Manager, un abonament de asistenta tehnica si actualizari legislative pentru un an, o licenta Microsoft Windows XP si una Microsoft Office 2003, centrala si aparate telefonice fixe, un telefon mobil cu abonament pentru un an si un abonament la Internet pentru o perioada de 12 luni. Totodata, printr-un parteneriat Ciel – TVR, cei care nu au castigat o finantare la CIEL Awards vor avea ocazia sa isi prezinte planurile de afaceri in fata unor potentiali investitori, la emisiunea "Arena Leilor".

Sursa: Redactie Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.