Implementarea, dezvoltarea si autoevaluarea sistemului de control intern/managerial

0

proiect-conta-plus21-24 august 2014, Eforie Nord, Hotel ***

Lectori invitati: Specialisti in audit si control

Curs autorizat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari) In urma evaluarii se obtine Certificat de Absolvire pentru ocupatia „Auditor intern in sectorul public„, Cod COR 241 306, recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

Tematica abordata (fara a se limita la aceasta)

 1.  Controlul intern/managerial de la obligatie legala la instrument util managerului. Necesitatea implementarii sistemelor de control intern/managerial in entitatile publice.
 2. Conceptul de control intern/managerial. Confuzii si erori posibile privind scopul si sfera controlului intern/managerial.
 3.  Prezentare comparativa intre controlul intern/managerial si abordarile anterioare, din Romania, privind functia de control.
 4. Organizarea si functionarea comisiei constituite pentru monitorizarea, coordonarea si indrumarea metodologica a implementarii si dezvoltarii sistemului de control intern/managerial in entitate. Erori posibile privind organizarea si functionarea comisiei.
 5.  Planificarea activitatilor pentru implementarea sistemului de control intern/managerial in entitate. Model de program pentru dezvoltarea sistemului de control intern/managerial. Erori posibile privind elaborarea programului pentru dezvoltarea sistemului de control intern/managerial.
 6.  Criterii pentru stabilirea functiilor sensibile (implementarea Standardului nr. 4 – Functii sensibile).
 7.  Definirea de obiective „SMART”. Exemple de imbunatatire a obiectivelor pentru a deveni „SMART”. Principalele deficiente si erori posibile in implementarea Standardului nr. 7 – Obiective.
 8.  Imbunatatirea documentelor de planificare. Principalele elemente componente ale unui plan. Principalele deficiente si erori posibile in implementarea Standardului nr. 8 – Planificarea.
 9. Stabilirea ipotezelor de planificare. Exemple privind implementarea Standardului nr. 15 – Ipoteze, reevaluari.
 10. Definirea indicatorilor de performanta. Exemple de indicatori. Evaluarea calitatii indicatorilor de monitorizare a performantelor. Implementarea unui sistem coerent de monitorizare a performantelor in entitate. Deficiente si erori posibile in implementarea Standardului nr. 10 – Monitorizarea performantelor.
 11. Identificarea riscurilor semnificative ale entitatii. Exemple de riscuri. Formularea riscurilor in consens cu buna practica in domeniu. Stabilirea apetitului la risc (tolerantei la risc). Evaluarea si prioritizarea riscurilor. Gestionarea riscurilor. Model pentru elaborarea registrului de riscuri. Principalele deficiente si erori posibile in implementarea Standardului nr. 11 – Managementul riscului.
 12. Avantajele elaborarii si aplicarii procedurilor operationale. Schema de elaborare/actualizare a procedurilor. Deficiente si erori posibile in implementarea Standardului nr. 17 – Proceduri.
 13. Organizarea si pozitionarea structurii de audit intern in organizatie. Erori si deficiente posibile in implementarea Standardului nr. 25 – Auditul intern.
 14. Integrarea controlului intern/managerial in procesele/activitatile curente ale entitatii.
 15. Autoevaluarea sistemului de control intern/managerial. Ghid de completare a chestionarului de autoevaluare. Model completat de chestionar de autoevaluare.
 16. Studii de caz si exercitii.

Inregistrarea la curs:
Se face in baza transmiterii formularului de inscriere completat la adresa de e-mail:
[email protected]

Taxa de instruire:
800 LEI (scutit TVA)
*Taxa include: suportul de curs si materialele auxiliare, sala de curs cu dotarile tehnice necesare, coffee break, taxa de examinare A.N.C.

Taxa de servicii turistice:
1100 LEI (TVA inclus)
*Taxa include: cazare in regim double (trei nopti) si pensiune completa pentru participantul la curs.
Bonus: Cazare si mic dejun gratuite pentru insotitor!

Persoana de contact:
Cosmin Constantin
Telefon: 0728.243.148 / 021.222.00.19
E-mail: [email protected]

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.