Gestionarea si managementul deseurilor, 25 – 27 mai

0
Tematica: Noua Lege Privind Regimul Deseurilor Legea 211 din 15 Noiembrie 2011 prin care:

– Se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile.

– Noi reglementari privind proprietatile deseurilor care fac ca acestea sa fie periculoase. Operatiuni de valorificare a deseurilor. Masuri de prevenire a generarii deseurilor. Reglementari cu efect asupra evidentei si raportarii: statutul de deseu si momentul in care inceteaza acest statut. Categoria de subproduse.

– Noi reglementari privind raspunderea in domeniul gestionarii deseurilor: raspunderea extinsa a producatorului; raspunderi pe etapele procesului de gestionare a deseurilor.
„Persoanele desemnate, trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.”

– Autorizatia de mediu; Intocmirea registrelor in functie de tipul de deseu produs; Elaborarea rapoartelor; Deseurile provenite din uleiurile uzate si anvelope; Reglementari privind autovehiculele scoase din uz.

– Modalitati de stimulare pentru colectarea selectiva; Depozitele de deseuri periculoase ; Depozitele de deseuri nepericuloase;

– Autorizarea activitatii de incinerare si coincinerare; Eticheta ecologica;

– Contraventiile si infractiunile in domeniul protectiei mediului.

– Cadrul  institutional si legislativ al gestionarii deseurilor. Principiile dreptului mediului in managementul deseurilor. Componenta deseurilor si relevanta acesteia in documentele de lucru ale UE cum ar fi :
– Cartea verde privind gestionarea deseurilor biologice in Uniunea Europeana,
– Strategia UE pentru ameliorarea practicilor de dezmembrare a navelor.

– Drepturile si responsabilitatile producatorilor si consumatorilor in domeniul gestionarii deseurilor.

– Modalitati de stabilire a sistemului managementului deseurilor cu recuperarea costurilor.

– Modalitati de evaluare a impactului deseurilor asupra activitatilor organizatiei, mediului si sanatatii. Prezentare standarde. Responsabilitatile administratiei publice centrale si locale in gestionarea deseurilor.

– Legea 132/2010 privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice.

– Elemente de management organizational si operativ al deseurilor in cadrul organizatiilor. Intocmirea formularelor statistice si de raportare, privind activitatile de gestionare a deseurilor. Competentele si obligatiile Comisariatelor Judetene ale Garzii Nationale de Mediu, cu privire la constatarea prejudiciului si identificarea responsabilitatilor pentru prejudiciul de mediu; Corelare OG 68/2007 cu HG.112/2009. Stabilirea domeniului de aplicare si exceptiile raspunderii asupra obiectivelor determinate de principiul „poluatorul plateste” – OUG nr.15/2009 care modifica si completeaza OUG nr.68/2007 privind raspunderea de mediu cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului asupra mediului. Contraventiile si infractiunile in domeniul deseurilor si a protectiei mediului. Studii de caz.
Cadru legislativ cu implicatii in managementul deseurilor.
Reglementarile nationale de impunere a unor standarde cu efect in managementul deseurilor.

Cursul va fi sustinut de:
– Lector Universitar Doctor, Specialist in Dreptul Mediului.

Locul de desfasurare:
– Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Management (IDD), Bd. Marasti, Nr. 59, Sector 1, Bucuresti.

Perioada: 25 – 27 Mai 2012
Vineri: 17:00 – 20:00
Sambata: 09:30 – 17:00
Duminica: 09.30 – 13.00

Taxa de participare:
– 1000 lei/participant
– Reducere 5% daca se inscriu 2 participanti de la aceeasi firma sau institutie.
– Reducere 10% daca se inscriu cel putin 3 participanti de la aceeasi firma sau institutie.

Taxa de participare include:
– accesul la programul de instruire;
– suportul de curs si materiale auxiliare;
– pauzele de cafea;
– taxa examinare CNFPA;
– certificatul de absolvire si anexa denumita „Supliment descriptiv al certificatului”.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.