Dezvoltarea competentelor esentiale pentru o cariera de succes – cursuri sustinute de experti din strainatate!

0

Afis ElectronicIncepand cu data de 14 mai 2014, Universitatea Romano – Americana din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj si Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu implementeaza proiectul cu titlul „Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala„, cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 1 „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere„, Domeniul major de interventie 1.2. „Calitate in invatamantul superior„, avand o durata de implementare de 18 luni, in perioada 14.05.2014 – 13.11.2015.

Incepand cu aceasta luna, in cadrul proiectului, se reiau sesiunile de formare destinate studentilor. Cursurile sunt sustinute de experti straini si vizeaza dezvoltarea unor competente esentiale, solicitate frecvent de mediul de afaceri: creativitate si inovare, abilitati de comunicare, tehnici de networking, abilitati antreprenoriale, project management.

Luni, 12.10.2015, la sediul Universitatii Romano – Americane, a demarat Cursul „Intercultural Communication” sustinut de profesorul Nicholas Dima, expert international cu vasta experienta in acest domeniu.

Pe langa acest curs, in perioada octombrie – noiembrie 2015, in cadrul proiectului se vor mai organiza urmatoarele cursuri: „Global Business And The Sustainability Challenge”, „The Art Of Networking: Be A Best Performer”, „Digital Marketing”, „Project Management”, sustinute de invitati din strainatate.

Prin derularea acestor activitati se doreste armonizarea competentelor obtinute de absolventii sistemului de invatamant superior cu cele solicitate pe piata muncii, in vederea cresterii gradului de ocupare a fortei de munca.

Sesiunile de formare a competentelor transversale si de specialitate sustinute de catre invitatii din strainatate se desfasoara in spatiile amenajate in cadrul proiectului.

Cursurile optionale si facultative sustinute de experti din tara si strainatate contribuie la realizarea obiectivului general al proiectului care vizeaza dezvoltarea programelor de licenta si masterat in domeniile economie si afaceri internationale, marketing si administrarea afacerilor prin armonizarea cu nevoile actuale ale pietei muncii secolului XXI.

Universitatile care participa la derularea proiectului isi propun ca prin activitatile implementate sa armonizeze competentele obtinute de absolventii sistemului de invatamant superior cu cele solicitate pe piata muncii.

Informatii suplimentare cu privire la activitatile desfasurate in cadrul proiectului si la rezultatele obtinute, sunt disponibile pe website-ul proiectului – http://spredi.rau.ro/ si pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/spredi.

Persoana de contact:

Mihail – Florin DINCA – Responsabil informare, promovare, diseminare, Universitatea Romano-Americana, telefon: 0765505019, e-mail: [email protected].

Share.

Leave A Reply