Cursuri cu modulul Competente informatice, mai-iunie 2012

0
Universitatea ROMANO-AMERICANA din Bucuresti, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean OLT si Inspectoratul Scolar Judetean ILFOV, a demarat a treia sesiune de cursuri cu modulul Competente informatice, care se va desfasura in perioada 05.05.2012 – 24.06.2012 la sediul fiecarui Partener.

Cursul acreditat CNFP – MECTS, beneficiaza de 25 de credite profesionale transferabile si este derulat in cadrul proiectului cu titlul „Optimizarea sistemului de invatamant prin dezvoltarea competentelor profesionale ale personalului didactic din invatamantul preuniversitar„, cod contract POSDRU/87/1.3/S/63641, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

De asemenea programul de formare profesionala este atestat si de catre CNFPA – MMFPS iar la finalizarea cursului se va sustine un examen cu doua comisii de evaluare si se vor elibera doua certificate diferite.

Seria de cursanti care participa la programul de formare este constituita din 50 de persoane, cate 25 din partea fiecarui partener, reprezentand personal didactic si didactic auxiliar din cele doua judete. In cadrul proiectului, fiecare cursant primeste cate un laptop, pe care il va utiliza pe intreaga perioada de desfasurare a cursului si o mapa care cuprinde un comunicat de presa, un CD cu suportul de curs si cele 2 ghiduri elaborate in cadrul proiectului – Ghidul pentru promovarea egalitatii de sanse si Ghidul pentru promovarea dezvoltarii durabile. De asemenea fiecare cursant beneficiaza de servicii de catering si de decontarea transportului pe durata participarii la cursuri.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 1 „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniul major de interventie 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare profesionala”, perioada de implementare a proiectului fiind de 36 de luni, de la 01 octombrie 2010 pana la 30 septembrie 2013.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea performantei sistemului de invatamant prin cresterea competitivitatii resurselor umane din educatie oferind un program integrat de formare continua ce vizeaza imbunatatirea calificarilor si a oportunitatilor de cariera a personalului didactic din invatamantul preuniversitar in vederea unei mai bune adaptari la nevoile in permanenta schimbare si la evolutiile rapide din economie si societate.

Toate cele cinci cursuri derulate in cadrul proiectului in perioada 05.05.2012 – 04.11.2012, insumeaza 97 de credite profesionale transferabile, fiind acreditate DGMRURS – DFCPiP – MECTS si CNFPA – MMFPS si MECTS.

Informatii suplimentare legate de activitatile proiectului, desfasurarea cursurilor si sesiunile de selectie si formare a grupului tinta vor fi postate pe pagina web a proiectului – www.optiprof.ro.

Persoane de contact:

  • Carmen Cristiana CONSTANTINESCU – manager de proiect, Universitatea ROMANO-AMERICANA, telefon 0372/12.01.82, fax 021/318.35.66, e-mail [email protected], [email protected]
  • Gabriela Laura CONSTANTINESCU – responsabil implementare activitati Inspectoratul Scolar Judetean OLT, telefon 0724/30.40.10, fax 0249/41.28.01, e-mail [email protected]
  • Mariana Marcela LISCAN – responsabil implementare activitati, Inspectoratul Scolar Judetean ILFOV, telefon 0733/05.62.22, fax 021/317.36.54, e-mail [email protected]
Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.