Cursul: „Animatorul socio-educativ, antreprenor de succes”

0

30 august 2006
"Scoala Speciala de Vara Ramnicu Valcea 2006"  face ultimele inscrieri la cursul: "Animatorul socio-educativ, antreprenor de succes".

Societatea Phoenix Carita Horezu, Episcopia Ramnicului si Reteaua Centrelor de Educatie Activa in Mediul Rural organizeaza in perioada 31.08 – 06.09 cursurile "Scolii Speciale de Vara Ramnicu Valcea 2006", eveniment devenit deja traditional in domeniul educatiei romanesti.

Cursurile din acest sfirsit de vara  se adreseaza  lucratorilor din institutii scolare sau ONG,angajati sau voluntari.
Incepand cu 31 august 2006 demareaza un complex program de educare prin practica experentiala a adultilor activi in aria  extrascolara.

Programul este interactiv si are urmatoarea structura  :
 – 3 zile – curs intensiv de animatie  si formare personala ANIM;
 – 1 zi – curs de antreprenoriat in mobilitati  socioeducationale ale   tineretului  european; turismul romanesc pe drum  european; animatia in turism;
 – 1 zi – un prim contact cu programul EMPRETEC/UNCTAD; practici utile in economia de piata; conexii  socio-culturale si dezvoltare durabila;
 – 1 zi – evaluare; strategie si plan specific animatiei de copii si tineret  in Romania.

In acest timp se vor realiza  workshop-uri, exercitii practice, jocuri de rol si seri "surpriza" cu "teme de casa", urmarindu-se cele zece unitati de competenta ale animatorului socio-educativ.

CPA si "Learning by doing" sunt principiile antreprenoriatului pe care un absolvent EMPRETEC CTA 2006, vi le va ordona sistematic in mapa realizarilor cu care veti pleca de la acest curs.

Dupa evaluarea finala, participantii vor primi "Certificatul de animator socio-educativ" eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, avizat de MEC si MMSSF.

Incepand cu 2007 cetificatul va fi recunoscut in UE, dand posibilitatea absolventilor sa devina activi in reteaua "Animatori fara frontiere".

Cursanti: adulti intre 19-49 ani, care au organizat/participat (la) minimum trei tabere/campus-uri  sau proiecte YOUTH A1 /A3/A5, Leonardo, Comenius
Traineri: membri TEAM EUROPE, traineri nationali si experti in animatie IMPACT
Evaluare coordonata de CRFPS PROVOCATIE  si CNFPA

Pentru relatii suplimentare: [email protected]

Sursa: Redactia Plandeafacere.ro 

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.