Curs dedicat antreprenorilor

0

9 martie 2007

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) organizeaza programul international EMPRETEC dedicat dezvoltarii competentelor antreprenoriale, desfasurat sub egida Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD âA€A” Geneva) si co-finantat de Guvernul Romaniei in scopul sprijinirii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Atelierul de lucru dedicat dezvoltarii capacitatii antreprenoriale, organizat in cadrul acestui program, se va desfasura in perioada 14 – 22 mai 2007, la sediul CCIB, sala Bihor, Tronson I, etaj 3.

Programul se desfasoara in limba engleza si este condus de echipa de facilitatori specializati, un master trainer international si doi traineri nationali acreditati de catre UNCTAD.

Metoda de lucru folosita este interactiva si orientata catre experiment. In locul prelegerilor teoretice, se utilizeaza exercitii structurate, grupuri de putere, prezentari video, metode de diagnostic, evenimente de afaceri, chestionare si alte instrumente menite sa indentifice si sa imbunatateasca componentele manageriale prin intermediul practicii.

Grupul tinta al programului include antreprenori existenti sau potentiali , inclusiv specialisti din organizatii publice sau private presupusi a se comporta de o maniera antreprenoriala .

Sunt dezvoltate initiativa si abilitatea de a gasi noi oportunitati, de a deveni pro-activ si de a actiona in intampinarea evenimentelor, de a extinde afacerile in noi domenii si piete de desfacere, de a obtine finantari, noi tehnologii, asistenta si alte resurse.

Participantii isi vor intari si dezvolta capacitatile de negociere, de a gasi si sustine strategii de influentare si convingere a altor persoane, de identificare a persoanelor cheie in vederea atingerii scopurilor, abilitatea de a dezvolta si mentine contacte de afaceri, de a controla, constientiza si imbunatati permanent calitatea serviciilor sau produselor oferite. Se va accentua si intari sistemul de informare al cursantului, modul in care lucreaza cu informatia, sistemul de culegere a informatilor, calitatea acestora, folosirea lor in afaceri. Pe langa acestea sunt si alte capacitati manifestate sau potentiale care vor fi atinse si intarite, astfel incat, la sfarsitul cursurilor, participantii sa isi dezvolte puterea si competitivitatea la un nivel superior.

In cadrul atelierelor de lucru participantii pregatesc un plan de afaceri si au ocazia de a-si prezenta propriile idei unui grup de bancheri in vederea obtinerii unei posibile finantari.

In Romania, pana in prezent, prin cele 9 centre regionale EMPRETEC, peste 500 participanti au primit certificatul de absolvire eliberat de UNCTAD.

Programul este finantat in proportie de 75%: restul de 25% este suportat de participanti prin plata taxei de participare de 300 euro/ cursant plus TVA.

Cursantii beneficiaza de un set de materiale de instruire, masa de pranz, cafele, apa minerala si toate celelalte conditii necesare derularii programului la un inalt nivel calitativ.

La sfasitul Atelierului, participantii vor primi diplome emise sub egida UNCTAD, recunoscute pe plan international.

Pentru orice alte detalii legate de acest eveniment, va sta la dispozitie Compartimentul de Integrare Europeana al CCIB,

Contact: Madalina Mangra
Tel: 021 – 319 54 41,
Fax : 021 – 319 26 96, E-mail: madalina.mangra[at]ccib.ro.

Sursa: Camera de Comert si Industrie Bucuresti, 9 martie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.