Curs Aplicarea noului cod civil si a noului cod de procedura civila, 1-3 februarie 2013, Poiana Brasov

0

LECTORI INVITATI:

LECTOR: AV. GABRIELA RADUCAN

  • CONFERENTIAR UNIVERSITAR DOCTOR la Facultatea de Drept si la SCOALA MASTERALA – „Cariera judiciara”, in cadrul Universitatii „TITU MAIORESCU”, Bucuresti, la disciplinele: „COOPERARE JUDICIARA EUROPEANA IN MATERIE CIVILA SI COMERCIALA”, „DREPT PROCESUAL CIVIL”, „Drept executional civil” , „DREPT PROCESUAL COMUNITAR”
  • FORMATOR al INSTITUTULUI NATIONAL AL MAGISTRATURII la disciplinele: „Drept procesual civil, „Drept civil” (formare initiala) si la formarea continua a judecatorilor in domeniile: PRACTICA NEUNITARA IN MATERIE CIVILA SI PROCESUAL CIVILA, RESTITUIRI DE IMOBILE, COOPERARE JUDICIARA IN MATERIE CIVILA SI COMERCIALA, C.E.D.O.-CIVIL.

TEMATICA ABORDATA:

1. Aplicarea legii procesuale in timp (Drept tranzitoriu. Schimbarea regulilor de aplicare in timp a legii procesuale. Implicatii practice: „coabitarea” procedurii vechi cu procedura noua).
2. Principalele modificari aduse Codului de procedura civila. Privire comparativa cu actualul Cod de procedura civila. Introducere in noile institutii de drept procesual. Explicatii si interpretari posibile:
a) Aspecte practice privind unele principii reglementate expres in NCPC.Corelatii cu institutiile propriu-zise din cod.
b) Modificari privind actiunea civila si participantii le procesul civil (noi reguli privind transmisiunea calitatii procesuale, privind incompatibilitatea si recuzarea, curatela speciala, formele de interventie, introducerea fortata, din oficiu, a altor persoane – inteles, reprezentarea persoanelor fizice si juridice).
c) Noi reguli privind competenta instantelor judecatoresti si incidentele procedurale privitoare la competenta (exceptia de necompetenta, conflictele de competenta, litispendenta, conexitatea, stramutarea). Implicatii practice deosebite, cu accent pe raporturile dintre profesionisti.
d) Actele si termenele de procedura civila in lumina NCPC (noutati privind citarea si comunicarea, nulitatea, decaderea, repunerea in termen).
e) Procedura contencioasa.Judecata in prima instanta- aspecte de noutate privind etapele de judecata, regularizarea cererilor, termenele judecatoresti, acte noi de procedura, probele, incidente procedurale care sting sau intrerup cursul judecatii, acte de dispozitie, reconsiderarea exceptiei puterii de lucru judecat si a intinderii efectelor, executarea provizorie).
f) Sistemul cailor de atac – noi dispozitii generale. Modificari majore privind apelul, recursul, contestatia in anulare si revizuirea.
g) Modificari privind executarea silita (in special in materia incuviintarii executarii silite, contestatiei la executare, suspendararii executarii, popririi; masuri asiguratorii; eliminarea fazei investirii cu formula executorie ).
h) Modificari privind anumite proceduri speciale, in special procedurile accelerate de recuperare a debitelor: cererea cu valoare redusa, ordonanta de plata etc.

Participarea la curs, se face in baza formularului de inscriere solicitat la telefon 0735 211 513 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

Taxa de instruire: 800 lei/participant.

Taxa include: suportul de curs si materiale auxiliare, sala de curs cu dotarile tehnice necesare, coffee break.

Tarif de grup:

  • 2 persoane din aceeasi organizatie: discount 5%
  • 3 persoane din aceeasi organizatie: discount 7%
  • 4 persoane din aceeasi organizatie: discount 10%
  • 5 persoane din aceeasi organizatie: discount 15%

Taxa servicii turistice:* 700 lei/participant inclusiv TVA.

*Taxa include; cazare in regim double si pensiune completa pentru participant.

Persoana de contact:
Silvana Oprea
Marketing & PR Specialist
Mobil: 0735.211.513
[email protected]

Share.

Leave A Reply