Curs acreditat Purtator de cuvant, 17-24 mai 2012, lector: Corina Dragotescu

0
Euro Best Teamorganizeaza cursul acreditat CNFPA – Purtator de cuvant. Cursul isi propune sa structureze cat mai bine statutul de purtator de cuvant, si sa permita desfasurarea unei activitati de relatii publice la standarde profesioniste.

Perioada de desfasurare a cursului va fi 17-18 mai si examen pe 24 mai 2012.

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 25 aprilie 2012 taxa de inscriere este de 600 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1000 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE – il puteti descarca de pe www.eurobestteam.ro.

Avem sau nu nevoie de purtator de cuvant?

Prezenta unui purtator de cuvant este in orice organizatie extrem de necesara, el reprezentand principala sursa de informare a jurnalistilor si, cel mai important lucru, imaginea organizatiei.

Purtatorul de cuvant reprezinta liderul organizatiei in relatia cu mass-media, exprima atitudinea oficiala a organizatiei asupra problemelor de interes general sau specific si se subordoneaza direct conducerii organizatiei.

Purtatorul de cuvant este actor, papusar, crainic, redactor, director de relatii publice, maestru de ceremonii, prezentator de programe, dar si redactor de specialitate, tehnician si bun operator pc.

Cursul isi propune sa structureze cat mai bine statutul de purtator de cuvant, si sa permita desfasurarea unei activitati de relatii publice la standarde profesioniste.

Cursul se adreseaza persoanelor care lucreaza in domeniul relatiilor publice si sunt responsabile cu transmiterea mesajelor publice, atat din partea institutiilor publice cat si din partea companiilor private, dar si altorpersoane care se pregatesc pentru aceast statut.

Lectorii cursului

Corina Dragotescu
Corina Dragotescu este ziarist cu o cariera de 21 de ani, a detinut numeroase functii de conducere si coordonare in principalele institutii de presa din Romania, este trainer in domeniul comunicarii si a sustinut numeroase sesiuni de comunicare pentru diverse categorii sociale si profesionale: adolescenti, femei cu problem de adaptare sociala, ziaristi, oameni de afaceri din domeniul medical, bolnavi cronici, mici intreprinzatori.Teme de comunicare abordate: comunicare in situatii de criza, elemente de baza in comunicare, atitudini verbale si nonverbale, etape in depasirea conflictelor, comunicare organizational, comunicare interna. In ultimii patru ani, Corina Dragotescu s-a implicat in campanii de informare si consiliere a persoanelor marginalizate, bolnave de cancer. Corina Dragotescu este mediator autorizat de catre Consiliul de mediere din anul 2008 si Presedinte al Asociatiei Mediatorilor din Bucuresti si a participat la numeroase conferinte, seminarii, dezbteri la nivel national si international pe probleme de mediere. Corina Dragotescu este initiator al proiectului Medierea la instante si, in parteneriat cu judecatoriile din Bucuresti, a promovat medierea la sediul instantelor. De asemenea, Corina Dragotescu face parte din echipa de management a proiectului Anteprenor 2, proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU, proiect ce are ca obiectiv instruirea anteprenorilor pentru a derula afaceri de success.

Elena Farcas
Elena detine o experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si a detinut functia de manager pentru numeroase proiecte nationale si internationale. Este absolventa a Facultatii de Litere din Craiova si a obtinut titlul de Master in Management si Comunicare in Afaceri, Master in Relatii Internationale si Master in Marketing Strategic. In prezent este doctorand la Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii. A urmat numeroase cursuri de specializare in relatii publice si management in tara si in strainatate si a condus campaniile de comunicare importante atat pentru sectorul guvernamental cat si pentru sectorul privat: Televiziunea Romana, Guvernul Romaniei, Comisia Europeana, Nadia Comaneci, Petrom, Nespresso, Special Olympics, Posta Romana, Otis Romania. In cadrul Euro Best Team este coordonator al activitatii de comunicare.

Ziua I

09:00 – 10:30 Sesiune introductiva – prezentarea participantilor si a obiectivelor cursului.
Institutia purtatorului de cuvant – functii, rol, competente si responsabilitati.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Managementul comunicarii si relatiile cu presa, calitatile
Calitatile purtatorului de cuvant apreciate de jurnalisti.
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Imaginea publica a organizatiei – creare si intretinere.
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Principii de baza, formule de succes

Ziua II

09:00 – 10:30 Recapitulare ziua I, Tehnici de comunicare strategica
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Calitatile informatiei destinate presei
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Tehnica vorbirii in public
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Comunicarea in situatii de criza. Concluzii.

CERTIFICARE

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Dupa absolvirea cursului, Euro Best Team va elibera, pe langa certificatele CNFPA care atesta Competentele in limba oficiala, si doua certificate Purtator de cuvant, in limba romana si limba engleza.

Conditii de inscriere

Acest curs se adreseaza atat persoanelor cu studii medii cat si cu celor cu studii superioare.

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul de inscriere la [email protected] Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului.

Contact:
Madalina Nedelcu – 0726.615.538
www.eurobestteam.ro

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.