Curs acreditat Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene, 10-24 mai 2012, Bucuresti

0
Euro Best Teamorganizeaza  cursul  acreditat CNFPA – Expert Accesare Fonduri Structurale si de  Coeziune  Europene. Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor  publice  locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat  si  asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa  dezvolte  proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

Perioada de desfasurare:
– Curs de saptamana: 10-11 mai, 17-18 mai si examen pe 24 mai 2012;
– Curs de weekend: 12-13 mai, 19-20 mai si examen pe 26 mai 2012.

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 20 aprilie 2012,  taxa  de participare la acest curs este 800 de lei si include  toate  costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele  de  verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data,  taxa  de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE – il puteti completa de pe www.eurobestteam.ro.

IMPORTANT:  Diplomele  eliberate in urma absolvirii acestui curs va certifica  toate  competentele profesionale necesare scrierii de proiecte in  domeniul  fondurilor structurale. Mai mult, autoritatile contractante  solicita in  cadrul licitatiilor certificarea CNFPA pentru pozitiile de  expert in  cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale.

Durata cursului este de 4 zile, 6 ore pe zi, de dimineata de la orele 9.00 pana dupa amiaza la orele 17.00.

Imediat  dupa  primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma  ce va  trebui achitata in maxim 3 zile lucratoare, pentru  confirmarea  inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania,  afisat mai  jos, pe aceasta pagina sau la sediul nostru.

DESPRE CURS
Programul  este  certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse  si  Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului  si  este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala  a  Adultilor – CNFPA si este recunoscut atat la nivel national cat si  in  statele membre ale Uniunii Europene.

Programul  de  formare profesionala se finalizeaza cu un examen de  absolvire  organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al  Ministrului  Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului  Educatiei,  Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei  certificarii  formarii profesionale a adultilor.

Certificatele  eliberate  la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si  sunt  recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei  si  Egalitatii de sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii  si  Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr.129 din 2000.

Pentru  recunosterea  internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa  finalizarea  cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale  Conventiei de la  Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale  Conventiei de la  Haga).

Cursul  are  un caracter practic si vine in intampinarea tuturor persoanelor  care  doresc sa faca parte din echipe de scriere si implementare  a  proiectelor finantate din fonduri structurale.

De  asemenea,  cursul prezinta intr-o forma structurata si usor de asimilat  structura  institutionala, cadrul programatic si etapele realizarii unui  astfel  de proiect. Mai nou, in cerintele de eligibilitate a  expertilor  solicitati prin procedurile de licitatie publica ale  proiectelor,  implementarea se realizeaza cu personal specializat,  certificat CNFPA,  ca expert accesare fonduri europene si de coeziune  europene cod COR  241948.

Un  accent  deosebit in acest curs va fi pus pe evaluarea Ghidului  Solicitantului  si a criteriilor de eligibilitate, precum si corelarea  acestora cu  nevoile de dezvoltare identificate de beneficiar.

Trainerii  sunt  consultanti cu experienta in scrierea si implementarea de  proiecte,  precum si evaluatori ai proiectelor finantate prin POSDRU, POS  CCE si  POR.

Participantii  lucreaza  pe echipe pe tot parcursul programului de instruire si  elaboreaza  proiecte ce au aplicabilitate in plan real.

Obiectivele cursului:

  • Cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare al fondurilor europene in Romania;
  • Cunoasterea normelor legislative nationale si europene in domeniul accesarii fondurilor europene;
  • Evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate;
  • Scrierea cererii de finantare;
  • Cunoasterea etapelor realizarii unui proiect;
  • Cunoasterea regulilor de monitorizare si control;
  • Realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerintelor europene;
  • Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;
  • Insusirea deprinderilor privind incheierea contractului de finantare.

Programul se adreseaza reprezentantilor  institutiilor  publice locale si centrale, IMM-urilor, atat  coordonatorilor, cat si  asistentilor de proiecte, precum si tuturor  celor ce doresc sa dezvolte  proiecte prin accesarea de Fonduri  Structurale.

AGENDA CURSULUI:
Cursul  are  48 de ore, dintre care 24 teorie si 24 practica. Pregatirea  teoretica  are loc la sala de curs, pe parcursul a 4 zile, iar pregatirea  practica  reprezinta studiu individual, exercitii practice pe  marginea  proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului.

Ziua I
09:00 – 10:30 Obiective si cadru organizatoric
Programe de finantare in Romania
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Fondurile structurale – obiective europene
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Prezentare programe, axe si domenii
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Cadru institutional in derularea proceselor de accesare a fondurilor structurale

Ziua II
09:00 – 10:30 Tipuri de finantari – pentru intitutii publice si pentru organisme private
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Legislatie in domeniul gestionarii fondurilor structurale
Legislatie nationala
Legislatie europeana
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Ghidul Solicitantului – instrument de baza in elaborarea unui proiect
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Cererea de finantare
Identificarea criteriilor de eligibilitate

Ziua III

09:00 – 10:30 Identificarea ideii de proiect
Stabilirea obiectivelor proiectului
Stabilirea activitatilor in cadrul proiectului
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Intocmirea bugetului
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Stabilirea elementelor privind monitorizarea si evaluarea
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Sustenabilitate proiectului

Ziua IV
09:00  –  10:30 Analiza cost – beneficiu conform normelor europene  privind  elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Proceduri de achizitie publica finantate din fonduri structurale
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Contract de finantare
Termene contractuale
Obligatii, clauze
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Implementare, monitorizare si control
Concluzii

Ziua V: Examen
Examenul  final  va consta in sustinerea unei probei practice, respectiv  prezentarea  unui proiect realizat pe parcursul programului de instruire  si o proba  scrisa ce va consta in evaluarea cunostintelor acumulate, sub  forma  unui test grila.

Lectorii cursului:

Elena Pavel
Elena  este  consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat  proiecte  atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul  privat.  Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si  politicilor  europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru  universitar la  Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din  domeniul Economiei  Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si  sociala a Uniunii  Europene si Administratiei Publice Europeane. De  asemenea, este  doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o  teza de doctorat in  domeniul fondurilor structurale. A participat la  numersoase cursuri de  perfectionare, atat in tara cat si in  strainatate, si a sustinut  prelegeri la conferinte nationale si  internationale. Elena este trainer  autorizat in Management de proiect,  iar in cadrul Euro Best Team sustine  cursul Manager de proiect in  fonduri structurale.

Liliana Glejaru
Liliana  este  trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o  experienta  in formare de peste 10 ani. In paralel, ea desfasoara  activitati de  consultanta in domeniul fondurilor structurale si de  coeziune, fiind  implicata in activitati de scriere a proiectelor, precum  si in  implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat  Profesional  Management de Proiect la Open University Business School si a  colaborat  cu organizatii specializate in training si consultanta.  Liliana a  lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale  din cadrul  industriei chimice, conducand importante proiecte pentru  realizarea  unor platforme industriale si instalatii din industria  chimica. In  ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de  instruire atat  pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in  special, in  domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor  structurale.  In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de  proiect in  fonduri structurale.

Conditii de inscriere
Pentru  inscriere  va rugam sa completati formularul de inscriere de pe site.  Ulterior  veti fi contactat de organizator pentru alte detalii  privind  desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa  aduceti  formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a  cartii  de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti.

Persoana de contact:
Madalina Nedelcu – 0726.615.538
www.eurobestteam.ro

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.