„Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale, 2007-2013”, Cluj Napoca

0

23 august 2006
Institutul Roman de Training in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, organizeaza in municipiul Cluj Napoca, in perioada 18-19 septembrie 2006, trainingul "Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale, 2007-2013".

Trainingul isi propune familiarizarea participantilor cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte.

Tematica abordata

– politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana;
– cadrul institutional si legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale;
– alocarea financiara, instrumentele, prioritatile si obiectivele Fondurilor Structurale;
– stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale;
– cadrul institutional si legislativ al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale;
– Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale;
– identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor);
– formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului);
– exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

Trainingul se va desfasura pe parcursul a 2 zile (6 ore curs efectiv /zi) in municipiul Cluj Napoca, in sala de conferinte a Centrului de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, str. Tebei, nr. 21. Trainingul se poate derula cu un grup de minim 25 de participanti (numarul maxim este de 30 de participanti).

Cursul este deschis:

– functionarilor publici si angajatilor pe baza de contract din autoritatile si institutiile publice din judetul Cluj si judetele invecinate;
– angajatilor altor organizatii interesate (din sectorul neguvernamental, mediul de afaceri etc.);
– persoanelor fizice interesate.

In acest mod este vizata cresterea colaborarii dintre administratia publica, pe de o parte, si mediul neguvernamental, sectorul de afaceri si cetateni, pe de alta parte, in vederea accesarii Fondurilor Structurale.

Data limita pentru inscriere este 8 septembrie 2006. inscrierea se face in ordinea primirii de catre IRT a formularelor de inscriere si a documentelor de plata a taxei de curs.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Institutul Roman de Training

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.