ANSIT demareaza inscrierile la Programul National de Educatie Non-formala in domeniul tineretului

0

5 iunie 2007

Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor sprijina tanara generatie in dobandirea acelor abilitati, deprinderi, cunostinte elementare, necesare afirmarii si valorificarii potentialului propriu, in vederea integrarii cu succes in societatea romaneasca contemporana.

Activitatea ANSIT urmeaza prioritatile stabilite prin Capitolului 21 al Programului de Guvernare "Politica privind sustinerea tinerei generatii", avand ca obiective: cresterea autonomiei tinerilor, implicarea tinerilor in viata publica, educatia si formarea profesionala continua, prevenirea criminalitatii in randul tinerilor, sustinerea familiei tinere. 
     
In urma evaluarilor Programului National "Universitatea de Vara", derulat din 2003 pana in prezent a fost evidentiata necesitatea permanentizarii acestui program cu impact in randul generatiei tinere.

Astfel, Universitatea de Vara – Editia V – isi deschide portile in fata a 650 de cursanti: elevi, studenti, tineri defavorizati, tineri din mediul rural, voluntari ai organizatiilor neguvernamentale de tineret, tineri recomandati de parteneri, tineri ce s-au remarcat in diverse domenii (exemple de buna practica – tineri ce au reusit), tineri din casele de copii. 

PROGRAMUL, ce se va desfasura in perioada 17.06 – 15.09.2007, pe litoralul Marii Negre este conceput ca un pachet integrat de servicii de training fiind structurat pe 10 module vizind teme de interes pentru tineri: orientare vocationala – 2 module, lucru in echipa, managementul programelor si proiectelor, comunicare, leadership, management organizational, negociere, managmentul marketingului si management financiar. 

CURSURILE vor fi sustinute de traineri absolventi ai Programului "Training of Trainers" – program finantat de ANSIT. Vor participa de asemenea si specialisti ANSIT si ai unor institutii publice si organisme neguvernamentale cu care ANSIT are incheiate acorduri de parteneriat, reluindu-se astfel cooperarea ANSIT – ONGT-uri pe principiul stimularii voluntariatului. 

Detaliile privind inscrierea in cadrul acestui Program de Educatie Non-formala sunt publice si pot fi accesate pe site-ul oficial al institutiei http://www.ansitromania.ro/, in Brosura UV 2007.

Sursa: ANSIT, 5 iunie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.