Analiza Cost-Beneficiu – Program de instruire online

0
lideeaDe ce acest curs? Ideea acestui curs izvoraste din afirmatia unui consultant postata pe un blog destinat consultantei pentru obtinerea de finantari din fonduri structurale: „Oricine poate scrie o analiza cost beneficiu„.

Intr-adevar, oricine poate sa scrie dar nu oricine poate sa scrie o analiza cost-beneficiu care sa justifice necesitatea finantarii, pe baza indicatorilor economico-financiari.

In ultimii ani, Analiza Cost-Beneficiu a devenit mai degraba un element obligatoriu la dosarele de finantare decat un instrument de analiza economico-financiara a investitiei.

Prin urmare, profesionistii reclama amatorii care „scriu” analize cost beneficiu la pret de dumping, aplicantii contesta decizia evaluatorilor, care dovedesc prin cererile de clarificari ca nu trec de limita compararii RIR si VAN cu pragurile din ghidurile de finantare, autoritatile de management se plang ca ACB-urile sunt de slaba calitate.

De aceea va propunem un curs creat de profesionisti pentru profesionisti in dezvoltare.

Scopul cursului
Acest curs este conceput pentru a furniza participantilor competentele cheie pentru a intocmi, verifica sau a utiliza o analiza cost beneficiu pentru luarea unei decizii de finantare a unei investitii.

La sfarsitul cursului, participantii:
– Vor cunoaste structura si principiile metodologice ale analizei cost beneficiu;
– Vor fi capabili sa aplice instrumente practice pentru realizarea unei analize cost beneficiu;
– Vor fi capabili sa analizeze critic o analiza cost beneficiu pentru luarea deciziei de finantare a unei investitii.

Continutul programului

Programul este organizat dupa cum urmeaza:
– 5 module de studiu + forumuri interactive, pe durata a 5 saptamani in sistem e-learning.

Pe durata parcurgerii celor 5 module de studiu cursanti vor interactiona permanent cu trainerii si ceilalti participanti prin intermediul forumurilor organizate pentru fiecare capitol al analizei.

La sfarsitul fiecarui modul de studiu, (modul 1-4) se va realiza o evaluare a competentelor dobandite pana la acel moment pentru accesul in modulul urmator.

Promovarea cu succes a testelor de evaluare si finalizarea aplicatiei practice va conduce la certificarea competentelor – obtinerea unui Certificat de competente emis de Academia eDevelop (www.eDevelop.eu).

Cine poate participa?

Programul se adreseaza:
– persoanelor implicate in elaborarea de analize cost beneficiu pentru finantarea investiilor din fonduri publice sau accesarea Fondurilor Structurale;
– persoanelor implicate in studii si analize de dezvoltare socio economica, de gestionare a programelor finantate din fonduri publice;
– consultantilor din domeniul financiar-bancar;
– persoanelor din administratia publica responsabile cu monitorizarea sau / si implementarea proiectelor;
– persoanelor angajate in domeniul financiar-contabil, proiectare tehnica;
– factorilor de decizie privind finantarea proiectelor de investitii publice;

Organizatori si trainer
Cursul va este oferit de catre eDevelop Academy – platforma de training online administrata de consortiul international L&G Business Services Srl – Colm McClements Consulting Ltd (Irlanda).

LIDEEA este marca sub care opereaza asocierea dintre L&G Business Services srl si CMC Consulting Irlanda si furnizeaza servicii de formare si dezvoltare profesionala pe piata internationala.

Trainer:
Cursul va fi coordonat de catre dl. Cornel Kameniczki – expert cu peste 30 de ani de experienta profesionala generala in domeniul contabilitatii, organizarii si dezvoltarii resurselor umane, analizelor economice si peste peste 16 ani experienta profesionala specifica in realizarea de analize economico-financiare, ACB, studii de fezabilitate, audit si consultanta specifica in implementarea de proiecte finantate din fonduri europene.

Dl. Cornel Kameniczki este absolvent al Academiei de Stiinte Economice si a numeroase programe de formare dintre care mentionam:
– Academia Britanica de Afaceri si Comunicare BCRC (certificat absolvire MBA)
– Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati CECCAR (expert contabil)

Expertizei profesionale i se adauga excelente abilitati de trainer, cursul fiind structurat pe baza unor metode eficiente si interactive de invatare.

Perioada de desfasurare a cursului
Programul de training se va desfasura exclusiv online, in perioada 14 noiembrie 2011 – 16 decembrie 2011.

Pretul cursului
Pretul cursului este de 800 de lei + TVA / participant.
Pentru mai multi participanti de la aceeasi institutie se aplica un discount de 10%, incepand de la al 3-lea participant.

Inscrierea la curs

Pentru inscrieri va rugam sa ne transmiteti un email de intentie continand numele si prenumele, compania din care faceti parte, respectiv pozitia dvs. in cadrul acestei companii.

Persoana de contact:
Dorina Popoviciu
Email: [email protected]
Tel: 0254 – 230431; 0755 086 574;
Fax: 0254 – 230431

Veti primi un formular personalizat de invitatie la curs, in care va fi indicat si contul bancar in care veti achita contravaloarea taxei de participare la curs.

Dupa achitarea acestei sume prin ordin de plata si transmiterea unei copii scanate la aceeasi adresa, veti primi parola de acces in sistemul eDevelop.

Pentru orice alte detalii privind programul de instruire va rugam sa ne contactati la aceeasi adresa de e-mail.

Termen de inscriere: 12 noiembrie 2011.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.