Afacerile rentabile se desfasoara in afara orasului

0

6  noiembrie 2006

Plasamentele in terenuri destinate construirii de locuinte, parcuri de afaceri si centre comerciale, situate la cativa zeci de kilometri de marile orase, sunt dintre cele mai profitabile segmente imobiliare.

In acest fel, investitorii continua sa joace la aceasta "bursa". Cota de castig este primul aspect pe care il are in vedere un investitor imobiliar in momentul in care demareaza o afacere de profil. Oamenii de afaceri din domeniu se orienteaza catre construirea de cartiere de vile si blocuri in zonele limitrofe ale oraselor. Interesul crescut al cumparatorilor inseamna, pentru investitori, obtinerea de castiguri insemnate, pe masura cererii. Dezvoltatorii obtin un profit bun prin vanzarea acestor locuinte, inca din faza de proiect, in functie de locatie si pret.

Preturile sunt destul de ridicate in cazul vilelor, segment destinat celor cu venituri mari. Aici se diferentiaza doua categorii de persoane. Persoanele care cumpara o vila in asemenea zone sunt proprietarii unei firme de succes, astfel incat sa-si poata permite sa achizitioneze o vila cu pana la 500.000 euro. Mai raman vilele mai ieftine, cu preturi cuprinse intre 150.000 si 200.000 de euro, ale caror cumparatori sunt de cele mai multe ori persoane care vand o proprietate dintr-un oras. Ei obtin in acest fel o sursa de venit pentru plata avansului necesar achizitionarii vilei, urmand ca pentru diferenta sa apeleze la un credit ipotecar.

Se anunta afaceri mari, cu investitii pe masura, mai ales din partea unor companii din Spania, Austria, Grecia si Anglia. Companiile straine au suficiente fonduri pe care sa le investeasca in terenuri destinate dezvoltarii de proiecte imobiliare de anvergura, precum si finantarea necesara finalizarii lor. In privinta asteptarilor pe care le au acestea, accentul este pus pe accesibilitatea cailor de transport – sosele, linii de metrou si de cale ferata.

Sursa: Adevarul, 6 noiembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.