(P) Despre piesele auto din perspectiva vanzatorului si a cumparatorului

0

Ne-am plans cu totii si nu nu o singura data de traficul aglomerat, de multimea de masini. Folosita zi de zi in drumul spre serviciu sau cand vine vorba de concediu, masina este un obiect important si prezent in viata familiilor de astazi. Odata cu avantajele pe care le aduce, masina necesita atentie si o ingrijire preventiva. Chiar si asa, apar momentele mai putin placute cand vine vorba de schimbul de piese auto. Pentru unii acest lucru a reprezentat o oprtunitate si au deschis o afacere ce are la baza vanzarea de piese. Altii dintre noi am ramas clienti. Ce ar fi de spus din prisma ambelor parti, cumparator si vanzator cand vine vorba de piese auto?

Contabilitatea pieselor auto

Firmele care comercializeaza piese auto pot inregistra in contabilitate o dezmembrare auto care are ca finalitate vanzarea de piese. Asadar, achizitia unei masini care nu mai este in stare functionala, este dezmembrata si se valorifica fiecare piesa in parte. Componentele sunt apoi vandute in vederea obtinerii de profit. Inregistrarile care se vor face in programul de contabilitate vor insemna: achizitie si dezmembrare autovehicul, costuri pentru refolosirea pieselor auto, vanzarea pieselor obtinute din dezmembrare.

Achizitia pieselor auto online

Printre piesele des schimbate la o masina se numara bateria, placutele de frana, filtrul de ulei sau de aer. Cum multi dintre noi ne orientam spre masinile second hand, schimbul de piese devine cu atat mai mult o procedura indispensabila. Cautarile de piese auto se fac tot mai mult in mediul online, astfel in cautarile Google sintagme precum: piese auto, piese auto online, piese auto ieftine, piese Opel, piese Ford, piese Logan si altele de acest tip, devin cautari in crestere si in special chiar de pe smartphone.

Exista platforme online ce s-au adaptat cerintelor cumparatorului care doreste de exemplu, piese auto second hand sau poate piese auto noi. Acesta isi selecteaza modelul de masina pe care il are si piesa dorita, apoi i se afiseaza rezultate de la toti acei parteneri ai platformei online (magazine de piese din Romania), care vin fiecare cu o oferta de pret pentru componenta masinii pe care el o cauta. Cumparatorul are asadar libertatea sa aleaga.
Intr-o lume a tehnologiei si a vitezei, achizitia de piese joaca un rol esential in mediul digital. Cererea de piese auto este una foarte mare, astfel ca magazinele de piese nu au incetat sa apara in numar mare in intreaga tara, dezvoltandu-si site-ul si posibilitatea comenzilor online.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.