PlanDeAfacere.ro
Idei. Modele. Instrumente.

(P) Cat de eficiente pot fi creditele rapide intr-un business?

0

Demararea unui business este intotdeauna o provocare, indiferent de cat de bine este redactat planul de afaceri si de cat de seriosi sunt initiatorii. Neprevazutul apare deseori si de cele mai multe ori are implicatii financiare. Neincasarea la timp a facturilor, neplata furnizorilor si amanarea taxelor platite catre stat pot duce la blocaje. Evident, in momentul unui blocaj prima optiune a oricarui afacerist este creditarea, iar un credit pentru dezvoltarea business-ului este mai mult decat bine venit. Din pacate, afacerile mici, aflate la inceput, primesc destul de greu credite, iar timpul si actele necesare pentru un credit bancar pot sa insemne pierderi substantiale.

Tocmai de aceea, o solutie foarte buna o reprezinta imprumuturile nebancare pentru persoane juridice. Aceste imprumuturi sunt acordate de institutii financiare nebancare si sub titulatura de credite urgente, sunt perfecte pentru acoperirea cheltuielilor imediate necesare pentru furnizori, angajati sau taxe. Creditele obtinute in acest fel trebuie sa fie administrate cu foarte mare grija insa, deoarece au dobanzi destul de mari si pot genera datorii substantiale.

Cand trebuie sa iei un credit rapid pentru firma si care sunt cele mai importante sfaturi ce trebuie sa fie respectate?

Un astfel de credit este ideal doar pentru situatiile in care o plata nu mai suporta amanare si in care exista garantia ca suma imprumutata poate sa fie acoperita in cateva zile. Scopul acestei solutii de creditare este fluidizarea businessului, in conditiile in care este un credit online si rapid care poate raspunde imediat problemei ” am nevoie de bani urgent”. Cei care decid ca este cazul pentru adoptarea unei astfel de solutii trebuie sa respecte o serie de sfaturi esentiale:

  • Trebuie sa se asigure ca apeleaza la un IFN de incredere, care nu genereaza taxe ascunse si este 100% transparent. Cei care acorda creditul trebuie sa ofere cat mai multe informatii si sa fie comunicativi si deschisi.
  • Trebuie sa acceseze creditul doar pentru situatii de urgenta. Situatiile de urgenta reprezinta platile ce nu suporta amanare si pot duce la blocarea conturilor sau la probleme cu furnizorii. De asemenea, o situatie de urgenta poate sa reprezinte achizitia unor dispozitive necesare afacerii, care trebuie sa inlocuiasca dispozitivele stricate. Mobilierul, protocolul si cheltuielile zilnice pentru angajati, cum ar fi cafeaua si mancarea, nu reprezinta situatii de urgenta intr-o afacere.
  • Trebuie sa returneze creditul la timp. Este esential ca rambursarea sa se faca fara intarzieri, deoarece orice intarziere poate sa insemne cheltuieli mari ce pot afecta bugetul firmei. De regula, este oferita o flexibilitate destul de mare, rambursarea putand sa se faca fie saptamanal, fie lunar.
  • Trebuie sa puna cat mai multe intrebari. Solicitarea unui astfel de credit se face doar in deplina cunostinta de cauza. Tocmai de aceea, intrebarile pot sa elucideze anumite necunoscute si sa contureze mai bine decizia de creditare.

Care sunt principalele avantaje ale unui credit urgent?

Avantajele sunt destul de mari si convingatoare:

  • Sumele solicitate intra aproape instant in contul firmei;
  • Rambursarea se face foarte simplu;
  • Ajuta la rezolvarea problemelor urgente.
  • Este nevoie de putine acte.
  • Aprobarea creditului se face rapid, fara birocratie inutila.

Din pacate, accesarea unui credit urgent nu poate sa aduca sume mari pentru investitii. Acestea trebuie sa fie obtinute tot printr-un credit bancar si pot solicita mult timp si multe acte. De regula, sumele maxime ce pot fi imprumutate nu depasesc cateva mii de lei.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.