Masa Rotunda „Economie sociala pentru o viata mai buna”

0

conferinta_presa-150x150Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, alaturi de partenerii sai, Fundatia Europeana pentru Consultanta, Implementare si Dezvoltare, Asociatia „DE BUN GUST”, Asociatia Enable Timisoara si UAT Fagaras, va invita laMasa rotunda – Perspectivele economiei sociale – oportunitate si viziune, eveniment organizat in cadrul proiectului „Economie sociala pentru o viata mai buna„, co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Evenimentul va avea loc joi, 17 iulie 2015, incepand cu orele 12.00, in cadrul Hotelului Hilton, situat pe strada Padurea Dumbrava Nr.1, orasul Sibiu, judetul Sibiu. La eveniment vor participa actorii cu un rol principal in dezvoltarea economiei sociale la nivel local si regional: persoane din grupul tinta, autoritati publice, ONG-uri, agenti economici si nu in ultimul rand mass-media.

Actiunea va urmari cresterea nivelului de informare si constientizare a actorilor sociali cu privire la incurajarea si dezvoltarea initiativelor locale si intarirea parteneriatelor intre mediul privat si institutiile publice ca solutie de succes in promovarea economiei sociale. Totodata, se va pune in discutie impactul actiunilor de integrare pe piata muncii a grupurilor vulnerabile in cadrul structurilor de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului in regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Vest.

Consortiul de parteneriat isi propune infiintarea in cadrul structurilor proprii sau independent de acestea a unor intreprinderi sociale atat in sfera serviciilor, cat si in cea a productiei, capabile sa furnizeze servicii competitive ce pot fi valorificate la nivel local, asigurand in acest sens crearea de locuri de munca, reinvestirea profitului in societate.

Dintre alte teme ce vor fi abordate amintim: Ocuparea fortei de munca in zonele rurale prin economia sociala, legea economiei sociale, sprijinul autoritatilor publice pentru realizarea proiectelor de economie sociala, integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, s.a.

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa folosind urmatorul contact:

Dl. Alexandru Stoian, Responsabil Comunicare

Email: [email protected], mobil: 0722200879

Share.

Leave A Reply