(P) La ce sa te astepti daca vrei sa deschizi o pizzerie

0

Te-ai saturat de statutul de angajat si iti doresti sa-ti deschizi propria afacere – o pizzerie cu livrari la domiciliu. Dispui de banii necesari demararii proiectului si deja ti-ai o facut firma si un plan de afaceri pentru primii doi ani de business. Esti extrem de entuziasmat si vrei ca treaba sa inceapa sa functioneze cat mai repede. Exista insa anumite lucruri la care trebuie sa fii atent daca nu vrei ca afacerea ta sa aiba probleme inca din primele luni de viata.

Nu uita de casa de marcat

Vei avea nevoie de una sau mai multe case de marcat, asemenea tuturor firmelor care comercializeaza bunuri cu amanuntul sau care presteaza servicii direct catre populatie. Casele de marcat sunt utile din mai multe motive. In primul rand, realizeaza o serie de calcule matematice, necesare pentru procesarea si incasarea platilor. In al doilea rand, casele de marcat gestioneaza coduri de produse si servicii. Cu cat sunt mai moderne casele de marcat pe care le achizitionezi pentru firma ta, cu atat ai mai mult de castigat!

Nu da bani pe masini

Succesul afacerii tale va depinde, printre altele, de masinile cu care angajatii firmei vor livra comenzile. Chiar daca ai suficient de multi bani ca sa cumperi masini noi pentru livrarea comenzilor, ar fi mai intelept sa inchei un contract de leasing operational, care iti permite sa utilizezi mai multe autoturisme, fara sa ai grija costurilor de achizitie sau a costurilor cu mentenanta. Vei avea de platit doar o suma lunara catre furnizorul de servicii de leasing operational, care se va asigura, de asemenea, ca masinile folosite de angajatii firmei tale au asigurari sau roviniete.

Incearca sa atragi clienti din cat mai multe surse

Niciun business nu poate functiona daca nu are clienti, asa ca este vital sa incerci sa ai cat mai multi cumparatori. Prin urmare, aloca un buget important pentru promovarea pizzeriei tale, atat in offline, cat si in online. Totodata, o idee buna ar fi sa te inscrii pe o platforma de comenzi online de mancare.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.