(P) Cum sa le castigi rapid increderea noilor tai parteneri de afaceri

0

Cand iti faci noi relatii de afaceri, este foarte important ca inca de la inceput, partenerii tai sa aiba o parere foarte buna despre tine si despre compania ta. Cu alte cuvinte, o prima impresie despre filosofia ta de business poate consolida din start o relatie extrem de avantajoasa. Modurile prin care ii poti determina pe noii tai parteneri de afaceri sa capete incredere in tine sunt foarte multe, de la sediul companiei tale si pana la transparenta de care dai dovada in comunicarea cu acestia.

Asa ca haide sa vedem impreuna tot ce trebuie sa stii, pentru a-i impresiona rapid pe viitori parteneri de business.

Sediul companiei tale

Daca vrei sa le transmiti tuturor faptul ca esti un partener puternic si de incredere, trebuie sa stii ca sediul in care compania ta isi desfasoara activitatea este o carte de vizita excelenta. Cauta o cladire noua de birouri, intr-o zona buna a orasului. Totul aici trebuie sa fie pus la punct, de la mobilierul pe care il achizitionezi in sala de conferinte si pana la tehnologie sau logistica. Atunci cand iti vor trece pragul, pentru a lua parte la intalnirea pe care ati programat-o, noii tai parteneri vor fi placut surprinsi de aceste detalii. De asemenea, si productivitaea propriilor tai angajati va creste, daca le pui la dispozitie cele mai bune laptopuri sau optiune interactive pentru petrecerea timpului liber.

Disponibilitate si adaptabilitate

Mediul de afaceri este dinamic, iar suisurile si coborasurile pe care oamenii de afaceri importanti le intampina la tot pasul, ii transforma rapid in niste jucatori care se pot adapta foarte usor. Daca vrei sa le castigi increderea celor cu care ai semnat un nou contract de colaborare, trebuie sa fii dispus sa te adaptezi nevoilor acestora. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fii rigid sau sa privesti cu ochi mai putini buni o propunere venita din partea lor, ce se afla dincolo din zona de confort a firmei tale. Evident, nimeni nu iti cere sa iti remodelezi modul de lucru, doar pentru ca un partener sau un client iti cere asta. Insa este foarte indicat sa lasi impresia ( inca de la inceput ) ca esti dispus sa gasesti solutii pentru a te plia pe nevoile partenerului tau.

Transparenta 24 / 24

Inca de la prima intalnire pe care o ai cu noii tai parteneri de afaceri trebuie sa le vorbesti deschis si pe intelesul lor, fie ca aduci in discutie obiectivele pe care vreti sa le atingeti in perioada urmatoare, fie ca le faci o descriere a activitatii companiei voastre. De asemenea, este foarte important sa le oferi posibilitatea unei comunicari permanente, pe mai multe linii simultan, pentru o mai buna transparenta. Este extrem de confortabil pentru un client sa stie ca esti acolo pentru el oricand, pe mail, la telefon sau chiar prin video call. De asemenea, toate prezentarile si rapoartele pe care le transmiti mai departe trebuie sa extrem de clare si pe intelesul partenerilor tai. Fereste-te de exprimari greoaie sau de introduceri alambicate, pentru ca nu vei reusi altceva decat sa ii incurci mai tare pe acestia.

Trebuie sa ai mereu in minte cele 3 lucruri pe care le-am discutat mai sus, de fiecare data cand iti propui sa iti castigi un nou partener de afaceri. Increderea pe care acesta o va avea in tine se poate consolida inca de la prima intalnire, printr-o prima impresie construita pe transparenta si impresii vizuale. Investeste mult in imaginea ta si tine la sediul in care firma ta isi desfasoara activitatea. Nu uita ca un sediu obscur, intr-o zona rau famata, nu poate exprima in niciun caz incredere. Mergi pe varianta unui sediu intr-o cladire de birouri noua, dotat cu tehnologie de ultima generatie si un mobilier foarte modern. Fii deschis in toate discutiile pe care le ai cu partenerii tai si nu uita un lucru foarte important: transmite-le faptul ca esti disponibil oricand, iar ei vor capata foarte usor incredere in serviciile companiei tale.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.