(P) Consumatorul doreste consum redus de energie, cauta performanta si functii multiple

0

Anotimpul rece implica dorinta unui confort termic sporit in propriile locuinte. Trebuie insa sa constientizam tot mai mult consumatorul modern care este conectat, poate utiliza telefonul pentru a opri incalzirea de acasa. Plateste facturile si verifica soldul online, monitorizeaza consumul de energie din propria locuinta prin intermediul unei aplicatii, in orice moment al zilei. Cu acest nivel ridicat de control, la care se adauga pretul ridicat al energiei si stirile tot mai dese despre necesitatea de a proteja mediul, consumatorii ajung sa fie din ce in ce mai constienti de propriul lor consum de energie. Vanzarile in materie de electrocasnice mari a crescut.

Consum eficient de energie – solutii moderne pentru economisire

Asadar, consumatorul actual este tot mai mult responsabil de modul in care utilizeaza energia. Solutiile moderne de economisire puse la dispozitie astazi pe piata pentru confortul utilizatorilor, ca de exemplu centrale termice in condensatie, sunt tot mai mult in vizorul cumparatorilor. Acestia se informeaza, comportamentul de consum include fireste computerul, tableta, telefonul. Informatia este prezenta, era digitala pune la dispozitie si magazinele online.

Centralele termice si boilerele fac obiectul unui business care raspunde necesitatii actuale, confort sporit in propriul camin, dorinta de a economisi. Tot mai multe debransari de la sistemul centralizat de incalzire au avut loc in ultimii ani. Apartamentele noi, construite in ansamblurile rezidentiale din Bucuresti si marile orase ale tarii au toate in dotare centrale termice de generatie noua.

Eticheta energetica a produsului arata consumul pe care il are, astfel incat consumatorul stie cat de eficient si performnat este produsul pe care il achizitioneaza. Clasa A (verde) denota astfel consum redus de energie al produsului, in timp ce la polul opus, cu rosu este clasa G. Datorita progresului tehnologic si din dorinta de a motiva furnizorii sa realizeze produse tot mai bune au mai fost introduse alte 3 clase noi: A+, A++ si A+++. O centrala cu eficienta ridicata poate merge pana la clasa A++.

Tehnologie noua, trend de achizitie ascendent

Centralele termice in condensatie reprezinta o tehnologie noua, acestea au un randament mai bun si consum redus comparativ cu cele clasice. Este vorba si de o scadere a nivelului de noxe emise, pe langa scaderea costurilor privind combustibilul de ardere.

Astazi centralele termice surprind nu doar datorita consumul redus si al emisiilor de gaze mici, dar si datorita designului, facute sa se integreze cat mai usor intr-o casa modern amenajata. In plus, pot fi controlate cu un simplu acces la internet, poti accesa centrala oriunde te afli, direct de pe smartphone.

Primesti sfaturi de economisire si rapoarte privind consumul centralei. Centralele instalate in urma cu peste zece ani sunt inlocuite. Consumatorul se aliniaza tendintelor.

Industria bunurilor de electrocasnice mari este una in crestere. Un comunicat de presa al institului de cercetare GFK din luna mai 2017 arata ca “piata bunurilor de folosinta indelungata a crescut in primul trimestru al anului cu aproape 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut”. Producatorii pun un accent foarte mare inclusiv pe eficienta energetica. Asadar, la vremuri noi, sisteme de incalzire noi.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.