Externalizarea dezvoltarii de produse noi si imbunatatite

0

LudorCompaniile din domeniul productiei sunt supuse unor presiuni enorme, trebuind sa-si imbunatateasca productivitatea concomitent cu reducerea costurilor, sa satisfaca asteptarile tot mai mari ale clientilor si sa lupte cu o concurenta acerba. Dezvoltarea de produse noi sau imbunatatite si lansarea lor pe piata intr-un timp cat mai scurt reprezinta un raspuns esential la aceste provocari, iar colaborarea cu firme specializate este modul cel mai eficient de a o face.

Beneficii potentiale

Colaborarea cu o firma specializata in dezvoltare de produse noi ofera numeroase avantaje, dintre care amintim doar cateva in continuare.

Reducerea costurilor si a timpului de lansare pe piata

Atunci cand este vorba de proiectarea si dezvoltarea produselor noi, o companie externa este mai rapida decat echipele interne, asigurand o concentrare mai mare pe proiect si o mai buna alocare a resurselor. Astfel, scad costurile pe termen scurt, iar reducerea timpului de lansare pe piata poate creste semnificativ profitul pe termen lung.

Prin externalizarea proceselor de dezvoltare produs, clientul reduce costurile de functionare, de intretinere si de personal. Un departament propriu de proiectare presupune investitii materiale foarte mari, de la spatiu pana la tehnica de calcul si licente. Incarcarea inginerilor proiectanti este variabila, cu perioade de supraincarcare si perioade in care necesarul real de forta de munca scade foarte mult. Neutilizarea acestor resurse umane valoroase la capacitate maxima reprezinta o pierdere pentru organizatie, pierdere ce poate fi evitata apeland la resurse externe in perioadele de varf si pastrand o echipa corect dimensionata in rest.

Supraincarcarea resurselor proprii

Departamentele de proiectare sunt adesea supraincarcate si personalul trebuie sa rezolve foarte multe probleme care necesita o gama larga de expertiza. De cele mai multe ori este mai avantajos ca inginerii sa se concentreze pe un numar redus de proiecte, iar externalizarea ofera exact acest lucru: resurse dedicate concentrate pe finalizarea unui singur proiect.

Inovarea

Cu cat o companie creste mai mult, cu atat inovarea devine mai dificila, din motive care includ rutina, aversiunea la risc, concentrarea redusa doar la propriul domeniu de activitate si teama de a afecta negativ produsele si veniturile existente. Aceste piedici in calea inovarii pot fi depasite cu succes prin externalizarea dezvoltarii de produs.

Productivitatea

Pe masura ce o intreprindere creste, personalul consuma tot mai mult timp cu intretinerea si suportul pentru produsele existente, in defavoarea dezvoltarii unora noi. Crescand numarul de produse creste si necesarul de asistenta din partea inginerilor, reducandu-se timpul disponibil pentru crearea de produse noi sau modernizate. Crearea unui departament separat de cercetare-dezvoltare este o solutie, dar acest lucru este fezabil doar pentru intreprinderile mari.

Expertiza

Dezvoltarea de produse noi solicita cunostinte si experienta din domenii diverse, unele foarte specializate. Este aproape imposibil ca toata expertiza necesara sa fie disponibila intern, oricand este nevoie. Resursele externe largesc baza de cunostinte si experienta a intreprinderii.

Modalitati de colaborare

Desi companiile straine si cele multinationale practica de multa vreme externalizarea proceselor de proiectare si inginerie, firmele romanesti nu au foarte multe posibilitati de a face acest lucru.

Ludor Engineering vine in sprijinul mediului de afaceri din Romania oferind servicii complete pentru crearea unui produs nou sau imbunatatit, pornind de la ideea si cerintele clientului, trecand prin toate fazele necesare, pana la productia de serie si chiar mai departe. Astfel, se pot realiza, in colaborare cu clientul sau independent (la cheie), conceptia si proiectarea unui produs, fabricarea prototipului, testarea, elaborarea documentatiei pentru fabricarea in serie si a altor documente (carti tehnice, manuale de utilizare si intretinere, documentatie pentru omologare si certificare, brosuri si materiale de prezentare, cataloage de produs etc.).

De asemenea, Ludor Engineering ofera asistenta tehnica pentru identificarea celor mai bune solutii de fabricare a produsului, inclusiv gasirea de parteneri pentru productie sau de furnizori de materiale si materii prime, mergand pana la gestionarea completa a productiei si logisticii.

Colaborarea poate lua diverse forme, inclusiv inserarea unor specialisti ai Ludor Engineering in echipele de proiectare ale companiei client. Cum fiecare proiect este unic in felul sau, la fel sunt si modalitatile de raspuns la provocarile ridicate, iar Ludor Engineering ofera maxima flexibilitate si adaptare la nevoile specifice ale clientului.

Un exemplu este proiectul de dezvoltare a unor instalatii pentru o firma ce se ocupa cu organizarea de expozitii interactive. Echipa Ludor Engineering a facut o documentare extinsa, finalizata cu o lista de propuneri ce au fost discutate cu clientul si din care acesta a selectat mai multe idei. in continuare, s-au dezvoltat conceptele si s-au realizat prototipurile virtuale si, in anumite cazuri, si prototipuri imprimate 3D. Mai departe, Ludor Engineering a oferit asistenta tehnica pentru aprovizionarea si fabricarea elementelor componente si pentru montajul instalatiilor. De asemenea, a fost furnizata documentatia necesara exploatarii si intretinerii echipamentelor, inclusiv suport stiintific pentru activitatile desfasurate.

Despre Ludor Engineering

Ludor Engineering fructifica experienta profesionala a fondatorului, dr. ing. Doru Cantemir, acumulata in aproape 20 de ani de activitate, atat in Romania cat si in Italia si Norvegia. Aceasta experienta, combinata cu cea a echipei si a colaboratorilor, garanteaza calitatea serviciilor oferite. Firma are competente in toate domeniile proiectarii moderne, de la conceptie pana la productie, incluzand realizarea de prototipuri, calcule, asistenta tehnica, imprimare 3D, ingineria inversa etc. Cu ajutorul unei retele de parteneri atent selectionati, din diverse domenii relevante (productie, certificare, brevetare, finantare, IT, marketing, logistica, aprovizionare etc.), Ludor Engineering poate oferi clientilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a-si materializa ideile si proiectele.

Date de contact: [email protected], telefon 0752.681.303.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.