Curs autorizat de Manager Proiect – Bucuresti – Octombrie 2009

0
schultz_sigla_nouaSchultz Consulting are placerea de a va invita sa participati la cursul autorizat de Manager Proiect, care se va desfasura, timp de 6 zile in perioada 02 – 04 si 09-11 Octombrie 2009, la Bucuresti, Sediul Schultz Consulting, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Bdul O.Goga, nr 2, Tronson 2, Mezanin,camera 3.

Taxa de participare este de 1400 lei si include costurile legate de materiale, suport de curs, trainer, pauze de cafea, masa de pranz, taxele de examen.

Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a cursului de excelenta in management de Proiect.

Prin acest curs dorim sa impartasim experienta noastra concreta prin care am obtinut finantarea unui proiect pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu un buget de 4 milioane de euro. Participantii au oportunitatea de a cunoaste exemple concrete de proiecte de succes, exemple concrete de studii de fezabilitate si analiza cost beneficiu.

Cursul de Manager proiect organizat de Schultz Consulting este un curs: AUTORIZAT, PRACTIC SI INTERACTIV.

Cursul de Manager proiect urmareste dezvoltarea unor abilitati de baza pentru un manager de proiect, finalizandu-se cu o evaluare a acestor abilitati cat si a cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Municii.

Aboradarea pe care o propunem este una experientiala – cream experiente diferite in cadrul cursului, punem participantii in situatii similare celor din perioada elaborarii sau implementarii unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a invata in mod direct si de a-si extrage invatamintele proprii.

Cursul de Manager proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 5 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de Duminica, 11 Octombrie 2009 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

In urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de ManagerA  Proiect -A  codA  CORA  241919.

Cursul se caracterizeaza prin:
– Promovarea unei atmosfere de colaborare
– Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
– Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi
– Utilizarea unor exemple practice, concrete
– Facilitarea parcurgerii tuturor pasilor necesari pentru redactarea si implementarea unui proiect de succes
– Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folos.

Scop:
Dezvoltarea competentelor de manager proiect;

Obiective:
– Intelegerea conceptului de management de proiect
– Utilizarea instrumentelor specific managementului de proiect
– Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect
– Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect
– Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adreseaza: managerilor din diferite companii nationale si multinationale implicati in conducerea proiectelor companiilor, care coordoneaza echipe, membrilor in diferite echipe de proiect, reprezentantilor administratiei publice, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, oricarei persoane care prin natura slujbei este implicata in elaborarea sau implementarea de proiecte, oricarei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale, oricarei persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa ii permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati.

Beneficii pentru participanti:
– Cunoasterea unor exemple concrete de proiecte de succes
– Cunoasterea unor exemple concrete de studiu de fezabilitate si analiza cost/beneficiu
– Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect
– Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale
– Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului
– Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului
– Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect
– Imbunatatirea capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul
– Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului

Alte tipuri de beneficii:
– Aplicabilitatea maxima in viata de zi cu zi a informatiilor si a abilitatilor dobandite si caracterul preponderent practic
– Punerea participantilor in fata unor provocari similare cu cele din fazele prin care trece un proiect real
– Aplicabilitatea informatiilor in domenii variate (constructii si domeniul imobiliar, vanzari, IT, organizare de evenimente, domeniul educational, cultural, social etc.)
– Mediul relaxat in care se desfasoara cursul
– Asigurarea pauzelor de masa si de cafea in toate zilele de curs

LOCUL DE DESFASURARE: Sediul Schultz Consulting, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Bdul O.Goga, nr 2, Tronson 2, Mezanin, camera 3

DURATA:6 ZILE ;A  02 – 04 si 09-11 Octombrie 2009

GRUP TINTA:A  12 persoane

TAXA DE PARTICIPARE: 1400 lei/persoana.

Taxa de participare acopera costurile cu privire la traineri, pauzele de cafea, materialele de curs (suportul de curs), testele de verificare si examenul de absolvire.

TRAINER

Florentina Virtej

Florentina Virtej are 9 ani experienta in implementarea si coordonare de proiecte (Phare si Banca Mondiala), cunostinte solide de Managementul Ciclului de Proiect incluzand achizitii publice, experienta in managementul organizatiilor neguvernamentale si dezvoltarea de retele de informare la nivel national.

Este formator autorizat si are o vasta experienta in conceperea si sustinerea de traininguri in managementul de proiect, comunicare, formare de formatori. In prezent lucreaza in consultanta – scriere si evaluare de proiecte, inclusiv in domeniul fondurilor structurale.

Florentina Virtej a coordonat echipe de peste 30 de experti si a administrat bugete intre 50.000 si 500.000 de Euro.

CONDITII DE INSCRIERE

Pentru a va putea inscrie, va rugam sa ne transmiteti: o copie dupa buletinul/ cartea de identitate, o copie dupa ultima diploma de studii, fisa de inscriere, pe care o puteti gasi on line, pe site-ul nostru www.schultz.ro, completata si o copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare in contul:
SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO40BTRL04301202R81484XX deschis la Banca Transilvania Sector 4 AG Tineretului Bucuresti.

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.

Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesionala a adultilor costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce (dupa caz) din impozitul pe profit sau pe venit al firmei.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare inscrierii, pana la data de 01 Octombrie 2009, ora 16.00, la adresa de e-mail [email protected] ; fax: 021.315.65.48.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.