Cum sa pornesti o afacere cu obiecte handmade

0

fetita_lumanariHandmade este o arta ce imbina talentele unei persoane in crearea unui produs unic si plin de personalitate, lucrat manual. In ultimii ani, tendintele sunt indreptate catre diferentiere, unicitate, personalizare, fie ca este vorba de bijuterii, vestimantatie, mobilier sau ambient al casei.

Cei ce sunt interesati sa porneasca o afacere in acest domeniu, sunt persoane creative, care vor sa realizeze profit cu ajutorul talentului lor, sau doar sa isi utilizeze intr-un mod relaxant timpul liber in intimitatea casei.

Destinatia produselor handmade sunt clientii care se bucura de unicitatea produselor, de faptul ca sunt utilizate materiale reciclate, fara impact negativ asupra mediului, sau care isi doresc o parte din pasiunea captata de creator in acel produs, asemeni unui obiect de arta.

Produsele care pot fi create in acest tip de afacere sunt variate, de la accesorii, decoratiuni, genti, obiecte din piele sau altele. Materialele, ustensilele si costurile acestora variaza in functie de tipul de produs realizat, asa ca pentru o estimare cat mai exacta este necesar sa faceti o cercetare in prealabil. Tot ce aveti nevoie sa stiti despre planificarea unei afaceri la domiciliu este prezentat AICI. Unele materiale se pot gasi chiar in natura, ca de exemplu flori puse la uscat, frunze, si altele.

Marele avantaj al acestui tip de business este ca se poate realiza la domiciliu. Mai multe informatii cu privire la avantajele si dezavantajele unei afaceri la domiciliu gasiti AICI. Furnizorii de materiale sunt usor de gasit pe internet, la un click distanta.

Referitor la finantare, exista un program special destinat sustinerii mestesugarilor si artizanatului derulat anual de Agentia pentru Implementarea Programelor si Proiectelor pentru IMM. Obiectivul acestui program este stimularea acestei categorii de intreprinzatori, indiferent de categoria sociala si oferirea de ajutor in promovarea prin intermediul targurilor si expozitiilor organizate.

Profiturile acestei afaceri nu sunt extraordinar de mari, insa depinde foarte mult de distributia produselor, daca se realizeaza prin intermediul unui stand intr-un spatiu comercial sau in mediul online. Tot mai multi prefera mediul online, pe site-urile de socializare sau cele de specialitate datorita costurilor scazute. Veniturile variaza in functie de tipul de produs, materialele utilizate si modul de comercializare.

O baza de clienti cu nevoi specifice poate atrage chiar si vanzari de 1.000 lei pe zi. Totul depinde de produs si de atragerea clientilor, fie intr-un mediu fizic, fie in mediul online. Calitatea produselor si a serviciilor atrag dupa sine si recomandarea producatorului catre alti potentiali clienti. Pretul unui produs handmade trebuie sa fie bine corelat cu efortul depus si materialele utilizate insa nu trebuie exagerat in ridicarea acestuia la cote la care nimeni nu ar dori sa il achizitioneze.

Un alt avantaj al acestui tip de business este ca nu trebuie detinute cunostinte specializate in materie de productie, doar un simt creativ si artistic bine dezvoltate. Cele mai multe produse care se bucura de succes sunt cele de sezon, traditionale, de genul ornamentelor de Craciun, Paste, martisoare, felicitari, si multe altele, este doar nevoie de hotarare si viziune artistica.

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Articol publicat pe pagina web www.planeafacere.ro in cadrul proiectului InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil in regiunea Sud-Muntenia cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.