Mentalitati care te vor ajuta sa devii din angajat antreprenor

0

drumul de la angajat la antreprenorDispozitia si modul in care gandeste un om peste zi este, cu siguranta, factorul care determina succesul acelei zile. Este vorba despre efectul creat atunci cand omul influenteaza direct rezultatele actiunii sale prin vointa sau prin lipsa ei.

Cu toate acestea, exista anumite circumstante care necesita tipare diferite de gandire. Persoanele care doresc sa renunte la statutul de angajat in favoarea celui de antreprenor trebuie sa fie constienti de aceste situatii. Nu toti cei care aspira la antreprenoriat reusesc sa inteleaga si sa se adapteze noilor mentalitati, astfel incat sa succesul afacerii sa fie garantat.

Deci, ce mentalitate ar trebui sa aiba o persoana care doreste sa fie un tanar antreprenor de succes?

1. Sa accepte faptul ca este responsabil pentru toate deciziile pe care le ia, fie ca este vorba de decizii bune sau mai putin bune. Cel mai fascinant lucru la antreprenori este ca ei pot crea ceva de la zero, ceea ce nu ar fi posibil in cazul in care acesti oameni ar fi angajatii cuiva. Cu toate acestea, a fi antreprenor nu este tocmai usor, mai ales cand este vorba de a lua din timp decizii capitale. Antreprenorul nu isi permite luxul sa astepte ca lucrurile sa se intample sau sa le faca altcineva. Cei mai buni antreprenori sunt cei care inteleg cand li se deschide o fereastra si profita de oportunitate. Prin urmare, intreprinzatorii isi vor dezvolta un sistem de urgentare care ii va ajuta sa isi atinga obiectivele mult mai usor.

2. Antreprenorul trebuie sa aiba termen scurt, dar viziune pe termen lung. Cand cinve este angajat, singura lui grija este sa isi faca treaba pe care o are in acel moment, pe cand antreprenorul trebuie sa gandeasca strategii pe termen lung, luand in calcul toate riscurile ce pot interveni. A fi intreprinzator poate fi nu tocmai placut, mai ales in situatiai in care considera ca deciziile pe care le ia sunt bazate pe incertitudine. Prin urmare, daca cineva doreste sa urmeze aceasta cale, a antreprenoriatului, trebuie sa fie constient ca un lucru nefacut astazi ii poate afecta afacerea peste cateva luni.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.