10 motive pentru a incepe sa-ti scrii planul de afaceri chiar astazi!

0

Norocul apare atunci cand oportunitatea se intalneste cu planificarea. (Thomas Alva Edison)

1. Pentru a-ti defini ideea de afaceri! In momentul in care incepi sa-ti pui pe hartie ideea de afaceri acesta capata contur si claritate.

2. Pentru a avea o harta a afacerii tale! Planul de afacere iti da directia generala in care vrei sa mergi cu firma si odata scris te obliga sa te gandesti la planurile si perspectivele pe termen lung ale firmei!

3. Pentru a-ti stabili clar obiectivele si activitatile care te vor ajuta sa le atingi! Rolul planului de afaceri este acela de a te ajuta sa iti stabilesti cat mai specific unde esti si unde vrei sa ajungi.

4. Pentru a vedea de cati bani ai nevoie! Toti intreprinzatorii la inceput de drum spun ca au nevoie de bani, cat mai multi bani, dar pana nu faci planul de afacere nu poti sa ai o idee clara despre nevoie tale financiare exacte. Deabia dupa ce ti-ai stabilit bugetul poti sa incepi sa cauti si banii!

5. Pentru a accesa o finantare sau a aborda un potential investitor! Un plan de afaceri este cel mai important instrument atunci cand vrei sa atragi bani pentru firma ta.

6. Pentru a-i convinge pe altii sa ti se alature in afacere! Realizarea unui plan de afacere este cea mai buna modalitate de a le arata potentialilor tai parteneri, fie ca e vorba de finantatori, furnizori, clienti sau angajati ca iti iei afacerea in serios.

7. Pentru a-ti intelege mai bine concurenta! In realizarea unui plan de afacere va trebui sa investesti destul de mult timp pentru analizarea concurentei si a loculuiin care te gasesti tu in raport cu ei.

8. Pentru a-ti intelege mai bine clientii! Cine sunt ei? De ce cumpara? De ce nu cumpara? O analiza serioasa a consumatorilor este esentiala pentru succesul unei afaceri.

9. Pentru a-ti evalua succesul afacerii tale! Rolul unui plan de afaceri scris este de a-ti da posibilitatea sa compari rezultatele pe care le obtii cu ceea ce ti-ai propus initial. In felul acesta poti vedea daca ti-ai atins obiectivele strategice, financiare si operationale pe care ti le-ai propus.

10. Pentru a nu face la nesfarsit aceleasi greseli!

Pentru a vedea ce anume trebuie sa contina un Plan de Afacere, citeste AICI.

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.