Cum sa initiezi o afacere cu cat mai putini bani

3

Majoritatea celor care doresc sa isi infiinteze o afacere nu dispun de foarte multi bani, asa incat una dintre primele intrebari care poate aparea este: Cum pot sa incep o afacere daca nu am bani?

Spre surprinderea multora, banii nu sunt cel mai important aspect intr-o afacere, atunci cand exista dorinta, inspiratie si un pic de intelepciune de business.

Cele mai importante doua strategii pentru a incepe o afacere fara prea multi bani sunt:

• In primul rand amana acele etape considerate ca fiind normale in lansarea unei afaceri cum ar fi: angajarea de personal, inchirierea unui birou sau un spatiu comercial, pana dupa momentul in care vezi ca afacerea ta a inceput sa produca bani.

• In al doilea rand, incearca, cel putin in prima etapa, sa faci tu cat mai multe dintre activitatile firmei. Daca tu nu esti dispus sa-ti investesti toate resursele in ideea ta de afaceri va fi foarte dificil sa ii faci si pe altii sa se implice.

Din aceeasi categorie, exista o multitudine de modalitati prin care poti porni la drum cu costuri minime:

Elimina cheltuielile inutile

1. Nu inchiria un birou, ci lucreaza de acasa! Daca nu iti place sa lucrezi de acasa, nu e nici o problema: exista o multitudine de cafenele in care poti sa iti muti biroul. Daca trebuie sa te intalnesti cu clienti si doresti alta locatie decat un restaurant sau o cafenea, exista multe cladiri de birouri care inchiriaza sali pentru intalniri pentru cateva ore. Inainte de a decide sa iti inchiriezi un spatiu comercial, mergi la cateva targuri de profil pentru a vedea daca produsele tale au succes si care sunt parerile cumparatorilor.
2. Nu fa angajari! Incearca sa te ocupi tu de toate aspectele firmei pana incepe afacerea sa aduca si bani.
3. Daca ai nevoie de consultanta juridica, nu angaja un avocat ci incearca sa obtii sfaturi gratuite de pe diferite portaluri care dau consultanta online cum ar fi: http://www.sfaturi-juridice.ro.
4. Invata sa iti faci contabilitatea singur. Poti sa faci un curs de contabilitate pentru antreprenori si la fel ca in cazul consultantei juridice sa accesezi website-uri care ofera sfaturi de contabilitate gratuite cum este: http://www.clubcontabilitate.ro. In aceasta etapa iti poti usura semnificativ munca utilizand o aplicatie Excel pentru planuri de afaceri, un soft creat special pentru antreprenori si pentru care nu ai nevoie de cunostinte de contabilitate extinse pentru a putea profita de avantajele lui.

Marketing

1. Acum nu este momentul sa angajezi un designer care sa iti faca logoul afacerii. Utilizeaza un site gratuit unde sa iti creezi un logo care sa apara pe toate materialele firmei, cum ar fi: http://www.logomaker.com/.
2. Fa-ti un set de 200 de carti de vizita pe care sa le distribui celor cu care te intalnesti.
3. Posteaza anunturi pe diferite portaluri de afaceri.
4. Posteaza inregistrari video pe Youtube, Google video cu link catre site-ul tau.
5. Invata sa folosesti Google Adwords si investeste 10 Euro pentru a vedea daca iti aduce 10 Euro.
6. Indexeaza-ti site-ul in diferite directoare.
7. Trimite un email tuturor celor din lista de prieteni prin care ii anunti ca iti vei deschide afacerea si roaga-i sa trimita la randul lor prietenilor lor care ar putea fi interesati.

Promoveaza-ti afacerea online
1. Testeaza-ti ideea de afaceri prin intermediul unui blog: vei avea astfle posibilitatea sa primesti feed-back din partea potentialilor tai clienti.
2. Ia un domeniu gratuit pe platformele wordpress sau blogspot. In acest caz, domeniul nu va fi al tau si va avea un format de tipul afacereata.wordpress.com.
3. Cumpara-ti un domeniu .ro care sa aiba legatura cu afacerea ta. Poti sa verifici disponibilitatea pe http://www.rotld.ro.
4. Utilizeaza o tema de design gratuita de tipul worpress, care este relativ usor de utilizat si de catre persoane care nu stiu programare. Gasiti teme pe http://wordpress.org/extend/themes/.

Investeste continuu in educatia ta antreprenoriala
1. Acceseaza periodic site-uri adresate antreprenorilor cum ar fi www.intreprinzatori.ro si http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/index.html
2. Citeste carti de business. Aici gasesti foarte multe carti utile pentru dezvoltarea ta.
3. Creeaza relatii cu alti antreprenori si fa schimb de materiale si informatii.
4. Urmareste prelegeri si speech-uri ale unor antreprenori de succes pentru a invata din experienta lor. O sursa de astfel de materiale este www.ted.com.
5. Fa-ti un obicei din a citi blogurile unor guru in materie de antreprenoriat si marketing cum ar fi David Askaripour, Seth Godin, Holly Hoffman, Guy Kawasaki, Radu Georgescu, Marius Ghenea, Radu Tudorache.

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

[buton_vrei_plan]

Share.

3 comentarii

  1. Super informații pentru oricine își dorește să înceapă!

    Ar fi bine dacă un nou antreprenor ar fi atent și la dezvoltarea personală proprie: a ști să prezinți și să vorbești în public, a ști să motivezi oamenii din jurul tău, a ști cum să-ți creezi echipe dinamice și cum să-ți creezi rețele vor aduce profituri imense și vor asigura succesul pe termen lung!

  2. PlanDeAfacere.ro on

    Ne bucuram ca informatiile publicate va sunt utile!

    Pentru ca stim cat de importanta este educatia antreprenoriala, am creat o sectiune in site intitulata „Dezvoltare personala pentru antreprenori” in care publicam in fiecare saptamana articole care trateaza tocmai acele aspecte enumerate de dumneavoastra!

  3. Salutare.Am o intrebare care ma macina. Daca imi deschid un magazin virtual(online), creez un logo, etc…nu este necesara deschiderea unei firme? Adica e de ajuns sa imi deschid magazinul si sa incep sa vand? multumesc anticipat

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.